Romero vol potenciar els serveis a domicili i potenciar l’habitatge amb serveis compartits per la gent gran

Acte gent gran

L’alcaldable, assegura que dins el model d’alcaldia de proximitat, es plantegen nous serveis per a treballar de manera constant i directe amb el ciutadà, potenciant especialment la seguretat per garantir la tranquil·litat de la gent gran en el seu dia a dia

Un altre dels compromisos de la candidatura de Romero, és reduir la bretxa digital de la gent gran amb la instal·lació de caixers automàtics als casals d’avis i amb la figura de l’integrador social per a ajudar-los i formar-los en les gestions online

Dins el cicle de xerrades obertes a la ciutadania, l’alcaldable a l’Ajuntament de Vilafranca, FranCisco Romero, i membres de la seva candidatura, estan desplegant temes d’especial interès per a diferents col·lectius de la vila. Aquest dimarts, es va parlar de la qualitat de vida de la gent gran. La xerrada va tenir una bona acollida i els assistents van poder escoltar les propostes, que Romero i el seu equip, tenen per a millorar aspectes destacats com la seguretat, la sanitat, l’habitatge o una vida saludable a través de l’esport.   

Romero va marcar com a prioritat per al col·lectiu, l’aposta per als serveis a domicili, que permetin a la gent gran que així ho vulgui, envellir dins el seu entorn i retardar al màxim l’entrada a la residència “només en el cas que hi hagi una dependència que no permeti estar-se més a casa”. Romero assegura que després de les converses i xerrades amb la ciutadania “constatem que la majoria de persones el que volen és estar-se a casa seva mentre es pugui i això es considera qualitat de vida, amb uns serveis que atenguin les necessitats dels més grans de manera efectiva i digne”.   En aquesta línia, també es va proposar obrir les subvencions a les ajudes a la instal·lació d’ascensors, per a facilitar la mobilitat de les persones grans.  

L’alcaldable del PSC, també apuntava a continuar treballant en la línia d’ampliar els pisos per a gent gran amb serveis compartits, per aquelles persones que per diferents motius, prefereixen viure en aquesta tipologia d’habitatge.  

Romero assegura que des “d’una alcaldia de proximitat, podem treballar els temes que preocupen a la gent gran de manera directe i efectiva, com és la seguretat ciutadana. Volem garantir la tranquil·litat de la gent gran en el seu dia a dia i, per exemple, creiem que la figura del sereno pot ajudar molt”. El candidat apuntava també com a prioritat, “una alcaldia reivindicativa pel que fa a la demanda dels recursos necessaris per a la sanitat i l’atenció primària a Vilafranca”.  

Una altre preocupació que Romero i el seu equip vol resoldre, és la bretxa digital que afecta de manera acusada a la gent gran. En aquest sentit, proposen instal·lar caixers automàtics en els casals d’avis i alguns equipaments municipals, amb la figura de l’integrador social, un professional que “ajudarà en la gestió bancària i tramitació sanitària, ja que moltes de les gestions de l’atenció primària ja s’han de fer online i a molta gent se li fa difícil entendre el seu funcionament i queden exclosos”.   

Durant l’acte es va parlar també dels beneficis de l’esport per a la gent gran i es va proposar portar a tots els barris parcs saludables i oferir activitats gratuïtes per a fomentar la vellesa autònoma.  

Comparteix la notícia

status

Connectat!

Si vols parlar amb mi, envia’m un whatsapp al 677 495 777