Romero, Parlón, Zaballa i la seguretat al capdavant de les prioritats en els propers 4 anys

Acte seguretat

FranCisco Romero: “La seguretat és un problema que preocupa de fa temps els ciutadans, volem donar el tomb a la situació amb més serveis de proximitat com la policia de barri de nit i de dia i amb el reforç de la Policia Local amb més agents, recursos i materials”.  

Ramon Zaballa proposa fer la nova comissaria de la Policia Local a l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil durant la propera legislatura i ubicar-hi el despatx del regidor per treballar colze a colze amb els professionals. 

Seguint amb el contacte directe amb la ciutadania per tal de recollir i explicar les propostes que ja s’estan incloent al programa electoral, el candidat a l’alcaldia de Vilafranca, FranCisco Romero, ha posat en marxa un cicle de xerrades obertes a tothom, per a tractar temes capdals per a la propera legislatura. En aquest sentit, ha volgut començar abordant el tema de la seguretat ciutadana. Per fer-ho l’ha acompanyat el candidat al qual li ha encomanat treballar en aquest àmbit, en Ramon Zaballa, i ha convidat l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet, Núria Parlón, especialista en seguretat ciutadana i ciutat exemple de bones pràctiques en polítiques de seguretat i civisme 

Romero és conscient que la seguretat és un tema que preocupa molt a la ciutadania “ho he pogut constatar des de la meva experiència a Urbanisme, on he estat els darrers anys parlant amb molts vilafranquins i vilafranquines que m’han fet arribar les seves inquietuds en aquesta àrea”.  

L’acte de dilluns, a l’Escorxador, va tenir molt bona acollida i va comptar amb una sala gran plena de gom a gom. Els assistents van poder escoltar les propostes que la candidatura de Romero ja ha estat treballant amb trobades amb professionals de la Policia Local, entitats, ciutadans i amb ajuntaments com el de Santa Coloma, del qual van pogut conèixer les seves experiències de primera mà, explicades per Núria Parlón. L’alcaldessa assegura que “la seguretat és tan important com la salut o l’educació, és un dret de la ciutadania i des de l’Ajuntament s’ha de fer tot el possible per a garantir-lo”.  

Per la seva banda, FranCisco Romero, ha apuntat que la seva prioritat serà donar el tomb a la sensació d’inseguretat que hi ha la vila i ho farà augmentant els serveis de proximitat “és l’experiència que tenim des d’altres àrees que portem, hem d’acompanyar el ciutadà. Això vol dir comptar amb la figura del policia de barri, de dia i de nit i reforçar la plantilla amb més efectius i més recursos i materials”. Romero ha assenyalat que la construcció de la nova comissaria de la Policia Local ajudarà molt a redimensionar les necessitats del cos “nosaltres apostem per fer-la a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i amb el despatx  del regidor de Seguretat, ubicat dins la comissaria perquè el responsable polític pugui treballar colze a colze amb els professionals ”.  

El candidat de Seguretat, Ramon Zaballa, va manifestar que Vilafranca necessita “un projecte de gestió policial il·lusionador que contempli la realitat del context i aconsegueixi la confiança de la ciutadania a través d’una actuació transparent i veraç”. Durant l’acte va detallar les propostes que es compromet a portar a terme: 

 • Impulsarar polítiques que s’anticipin al conflicte. 
 • Incorporar la transversalitat com eix de la seguretat. 
 • Incrementarem la plantilla amb nous agents policials, agents cívics diürns i nocturns (la figura del sereno) i integradors socials.  
 • Reforçar les Unitats de Trànsit i de Proximitat i Mediació.
 • Promoure la formació dels nostres agents a l’Escola de Policia de Catalunya i incentivar la seva carrera professional.
 • Construir en el proper mandat la nova comissaria de la Policia Local, moderna i adaptada a les exigències tecnològiques del futur. 
 • Dotar els nostres agents d’aquell material específic necessari per fer actuacions segures.
 • Instal·lar càmeres de matrícula a les principals entrades de Vilafranca, per ajudar al treball i la coordinació amb la resta de forces de seguretat. 
 • Potenciar la coordinació amb la resta de les policies locals del nostre territori. Volem que la nostra policia esdevingui un referent al territori
 • Redactar el Pla de Civisme de Vilafranca per treballar de manera transversal el comportament cívic. I ho farem de forma participada i participativa
 • Crear la figura de l’agent tutor per treballar la prevenció des de l’escoles i els instituts.
 • Amb els educadors de carrer i integradors socials dinamitzar espais per donar cabuda a les inquietuds esportives d’infants i joves
 • Treballare amb els representants de les entitats veïnals (AAVV) i fer reunions periòdicament amb ells per analitzar l’evolució de la situació
 • Mantenir contacte permanent amb els responsables de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra i amb els comandaments de la resta de cossos i forces de seguretat que operen a Catalunya
 • Proposarem la nostra participació en aquells Fòrums nacionals i estatals que treballin la Prevenció i la Seguretat Urbana
 • Instal·lar el despatx del regidor a la pròpia comissaria per estar permanentment connectat a la situació real del dia a dia. Així la regidoria treballarà colze a colze amb l’equip professional analitzant l’evolució del Pla de treball del mandat. 

Comparteix la notícia

status

Connectat!

Si vols parlar amb mi, envia’m un whatsapp al 677 495 777