Política 4.0

Per a mil·lennials

L’any 2018 vaig publicar el llibre “Política 4.0 per a millennials”, tant en català com en castellà, que va ser presentat a les ciutats de Madrid, Barcelona, Granada i també a casa, a Vilafranca. L’obra té un format “de butxaca”, de pràcticament 130 pàgines i que inclou il·lustracions d’en Mikel Fuentes i un pròleg a càrrec de la Ministra de Política Territorial, Meritxell Batet.

El llibre es basa en donar arguments a les noves generacions per animar-los en la seva participació en la política. Una política impulsada des del servei públic, amb l’objectiu de trobar respostes als reptes globals des de l’actuació local, desenvolupant totes les possibilitats que les noves tecnologies posen al nostre abast. Des de l’experiència i una visió diferent, convido a reflexionar, fer propostes, assenyalar camins i mostrar les oportunitats que les tecnologies de la informació ens ofereixen per millorar la vida dels ciutadans.

“Política 4.0 per millennials és un cant a l’esperança i, alhora, un reclam de la política en tota la seva essència perquè una nova generació de ciutadans s’impliquin per buscar noves respostes a la complexitat dels reptes globals que ens desafien des d’una actuació local i així, poder fer front a la instauració dels populismes, els nacionalismes, els extremismes i l’endogàmia en els partits polítics. Aquest llibre, a més de ser útil als més joves també pot ajudar a fer que tots trobem la connexió perduda amb nous lideratges polítics.”

IdeaVilafranca

Seguint la filosofia de política per a millenials, l’any 2021 vaig impulsar, des de l’Agrupació del PSC de Vilafranca del Penedès, un esdeveniment per tal d’incentivar la innovació a les ciutats amb la implicació de la societat, especialment dels joves. Una iniciativa única a Catalunya.

Es tracta de l’IdeaVilafranca, un acte anual que compta amb conferències sobre innovació, reconeixement a entitats locals que treballin acord amb criteris i la filosofia d’innovació dins els diferents objectius de l’Agenda 2030 i un destacat Concurs d’Idees Innovadores per a Joves.

En només 2 edicions, l’IdeaVilafranca ha augmentat el seu premi i ha passat a ser una de les beques més importants de l’Alt Penedès.

L’objectiu del concurs és construir una Vilafranca millor, fent front als reptes globals actuant a la nostra ciutat amb una peça clau: la innovació