IT Engineer @IBM i Alcalde @VilafrancaAj

Em
presento...

Un ferm defensor del municipalisme

IT Engineer @IBM i Alcalde @VilafrancaAj

Em
presento...

Un ferm defensor del municipalisme

origen humil, futur ambiciós

La meva història personal

Vaig néixer a Vilafranca el 14 d’agost de 1974, estic casat i tinc dues filles. Els meus pares van arribar als anys setanta de fora de Catalunya i es van instal•lar en un pis de lloguer al carrer Martorell. De fet, molts dels que llavors vam començar a estudiar en una escola que tot just arrencava, l’escola Pau Boada, érem fills de pares que provenien d’altres pobles, lluny de Catalunya. Crec fermament en l’escola pública, el primer graó d’una societat perquè sigui lliure.

I després de l’escola, l’Institut Eugeni d’Ors on ja coincidíem amb companys de la resta de centres educatius i dels diferents barris. En aquesta època vaig estar vinculat a entitats esportives de l’Espirall i de les Clotes. He residit sempre a Vilafranca, primer a l’Espirall, posteriorment al barri de la Barceloneta-Sant Magí i actualment al barri de Sant Julià.

El meu interès per la política neix de la influència de l’avi patern. El meu avi FranCisco era un activista de causes socials que quan va acabar la Guerra Civil es va veure obligat a traslladar-se amb la seva família. Una part de la família va marxar a Estats Units. Em va marcar la seva defensa aferrissada de la justícia social.

la fórmula telecos + smartcities

Professió privada - Vocació pública

Sóc enginyer de Telecomunicacions de professió, una activitat que porto desenvolupant des de fa més de 25 anys i que compagino amb la meva vocació de servei públic, des que al 1999 vaig entrar a ser regidor a l’Ajuntament de Vilafranca.

Després d’acabar la llicenciatura universitària d’Enginyeria de telecomunicacions vaig entrar a treballar a diverses empreses multinacionals, vaig  cursar un Màster en Direcció i Administració d’Empreses i he treballat a la Universitat Politècnica com a professor. Actualment sóc directiu a l’empresa multinacional IBM Spain i coordino el programa Ciutats Digitals.

Penso que és imprescindible tenir una professió, la teva, abans de dedicar-te en cos i ànima a la política. El temps dels “polítics professionals o de partit” s’esgota. La nostra societat requereix d’innovació permanent en el seu espai públic, per estar sempre connectats amb la realitat social. De la política se’n gaudeix, no se’n viu, és una vocació que t’empeny a dedicar el teu temps i treball als altres, per avançar en l’equitat i la igualtat i per desenvolupar objectius comuns.

Centrat en crear oportunitats

Els meus valors polítics

La política, per a mi, no és una activitat, ni una professió, és part de la meva vida, una vocació que neix dins la meva trajectòria personal, familiar i professional. La política és a tot arreu, per mi és un compromís i l’esperança que les coses es puguin fer d’un altre manera.

Necessitem com a societat, afrontar reptes globals i fer-ho des de l’acció local. És a les ciutats on trobem la concreció de la força col·lectiva i transformadora. Per això crec fermament en “la força de la gent a través de les ciutats, la força de la política des de la proximitat” en paraules  del tan estimat Pasqual Maragall.

Des de la meva convicció socialdemòcrata, estic convençut que tenim entre mans una nova realitat per Vilafranca, amb garanties per a combatre les desigualtats i avançar en les oportunitats per a tothom.