Romero proposa Ramon Zaballa per l’àrea de Seguretat Ciutadana i marquen com a prioritat el treball amb la Policia Local per assegurar la tranquil.litat ciutadana

Zaballa seguretat ciutadana

Romero: “La seguretat és un problema que preocupa de fa temps els ciutadans, vull donar el tomb a la situació dotant la Policia Local de més recursos i posant-hi al capdavant una persona de solvència contrastada, diligent, motivada i responsable com és en Ramon Zaballa”.  

Per Romero, l’actual Tinent d’Alcalde de Serveis a les Persones, Ramon Zaballa, ha liderat un àrea complicada en uns moments molts difícils i ha tingut molt bona valoració per part dels professionals i de les entitats. En aquest sentit li encarrega aquesta missió que serà un dels reptes més importants del proper mandat. 

Zaballa proposa incrementar la plantilla amb agents policials, agents cívics diürns i nocturns i integradors socials, fer la nova comissaria de la Policia Local a l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil durant la propera legislatura i instal·lar el despatx del regidor a la comissaria, entre d’altres mesures. 

El Candidat a l’alcaldia de l’Ajuntament de Vilafranca, FranCisco Romero, ha anunciat avui la continuïtat a la seva llista per a les municipals 2023, de l’actual regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, qui ocuparà la posició sisena de la nova candidatura.  

Zaballa ha explicat que després d’haver coordinat a l’Ajuntament de Vilafranca durant 10 anys l’àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social i de manera específica la regidoria de Drets Socials en els darrers 8 anys, li faria molta il·lusió en aquesta nova etapa, assumir la responsabilitat de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme “ tot i sent conscient que es tracta d’un repte complex”.  

La recent operació policial portada a terme a Vilafranca, ha posat de manifest un problema que preocupa fa temps als veïns de la vila. Romero explicava que aquesta percepció d’inseguretat, el reflecteix també el baròmetre de la Diputació de Barcelona. El baròmetre revel.la que la Seguretat Ciutadana és el tema que amoïna més els vilafranquins, molt per sobre de la mitjana de la província i de la comarca.  

Romero ha sigut contundent, assegurant que la seguretat és una prioritat pels socialistes i per això vol posar al capdavant d’aquesta àrea una persona “diligent, motivada, metòdica i responsable com en Ramon Zaballa, per tal de donar un tomb a aquesta situació”. Per la seva banda el nou candidat està convençut que amb “autoexigència i compromís i cercant la innovació, assolirem els objectius de tenir una ciutat segura, fent que la seguretat ciutadana esdevingui un actiu a Vilafranca”.  

Zaballa ha explicat que ja ha començat a treballar en aquesta àrea, visitant ciutats i comissaries de policia destacades en temes de seguretat que poden servir com a model. Ha mantingut reunions i trobades amb professionals de diversos cossos policials i especialistes en seguretat pública, per tal de conèixer de primera mà la situació, les necessitats i les propostes que tenen per a poder millorar el seu servei. En aquest sentit Zaballa vol aprofitar al màxim “les aptituds dels excel·lents professionals que tenim al nostre cos policial”. Romero també ha afegit que “tenim uns bons professionals que hem d’escoltar i amb els que acordarem un pla de treball de mandat per aconseguir els objectius que desitgem”. 

De tot aquest treball el nou candidat apunta ja els eixos bàsics que proposa per a millorar la seguretat:   

  • Incrementar la plantilla amb agents policials, agents cívics diürns i nocturns i integradors socials. Volem una policia ben dimensionada d’acord a la realitat que tenim. 
  • Construirem en el proper mandat la nova comissaria de la Policia Local, moderna i adaptada a les exigències tecnològiques. La proposta seria ubicar-la a l’antiga Caserna Guàrdia Civil i aquest serà un projecte motivador que acompanyarà la resta de mesures. 
  • Instal·larem el despatx del regidor a la pròpia comissaria per estar permanentment connectat a la situació real del dia a dia. Així la regidoria treballarà colze a colze amb l’equip professional acordant un pla de treball de mandat. 
  • Instal·larem càmeres de matrícula a les principals entrades de Vilafranca, per ajudar al treball i la coordinació amb la resta de forces de seguretat.  
  • Redactarem el Pla de Civisme de Vilafranca per treballar de manera transversal el comportament cívic. 

 

Ramon Zaballa concloïa manifestant que Vilafranca necessita “un projecte de gestió policial il·lusionadora que contempli la realitat del context i aconsegueixi la confiança de la ciutadania a través d’una actuació transparent i veraç”. Així mateix, Zaballa es compromet a treballar amb els agents socials, representants veïnals, representants dels treballadors i els grups municipals.  

Finalment, Romero assegura que es farà un “reforç dels equips i dels recursos de la Policia Local perquè són l’instrument per a garantir la seguretat cada dia. Volem que la gent estigui tranquil.la, sabent que té un equip ben dimensionat i una bona col·laboració entre tots els cossos policials”.  En aquests anys de treball de proximitat amb motiu de les seves responsabilitats d’urbanisme, ha copsat la preocupació per aquest tema per això insisteix Romero que serà una prioritat en la propera etapa. 

Comparteix la notícia

status

Connectat!

Si vols parlar amb mi, envia’m un whatsapp al 677 495 777