Romero encomana a Lourdes Sánchez l’àrea de Comerç i proposen rehabilitar els locals comercials tancats per dinamitzar i ampliar l’oferta comercial

Romero i Lourdes Sánchez

Romero: “L’impuls comercial a la vila és un problema que preocupa de fa temps els ciutadans, per això poso a treballar en aquesta àrea la meva número 2, una persona amb molta experiència municipal i amb tradició familiar al comerç de la vila”.

Lourdes Sánchez proposa fer extensiu al comerç, l’exitós programa de rehabilitació d’habitatges que porta a terme l’ajuntament des dels anys 90. L’ajuntament rehabilitaria els locals comercials tancats a tots els barris de Vilafranca i n’obtindria la seva sessió per uns anys, que es destinaria a facilitar la posada en marxa d’activitat comercial per a joves i emprenedors, prioritzant els productes de proximitat.

Pel que fa als comerços que estan ja en marxa, se’ls vol recolzar obrint ajuts a la seva modernització, digitalització i a la millora en general de la qualitat en el seu servei.

El Candidat a l’alcaldia de l’Ajuntament de Vilafranca, FranCisco Romero, ha anunciat avui la continuïtat a la seva llista per a les municipals 2023, de l’actual regidora d’Habitatge i Mediambient, Lourdes Sánchez, qui ocuparà la posició segona de la nova candidatura.

Romero ha posat en valor la feina feta per la regidora en les seves àrees, en les quals s’ha treballat en una col·laboració público-privada que ha facilitat portar a terme programes tan destacables com la rehabilitació d’habitatges amb finalitat social. Aquest programa, que es fa a Vilafranca des de fa 30 anys, posa a circulació habitatges buits, en desús o amb diverses problemàtiques afegides, rehabilitant-los a través de Plans d’Ocupació. També, Romero, posava com a exemple els ajuts a l’eficiència energètica que han incentivat modernitzacions i canvis per a fer més sostenibles i eficients els habitatges privats. Segons, Romero, aquesta experiència “ens porta a voler entomar el repte de millorar el comerç a la vila”. Assegura que el comerç “és l’ànima de la ciutat, per això volem recolzar els comerciants que estan en marxa i han resistit i volem afavorir nous comerços, especialment en aquells espais que fa anys que estan tancats”.

Lourdes Sánchez ha explicat que l’experiència de més de 30 anys amb el programa de rehabilitació d’habitatges és aplicable també als locals comercials. La candidata assegura que l’Ajuntament “es pot posar en contacte amb tothom que tingui un local comercial tancat a qualsevol barri de la vila, per tal d’oferir-los la possibilitat de rehabilitar-lo i condicionar-lo per a posar-lo en circulació. El comerç queda cedit a l’Ajuntament durant uns anys estipulats i el lloguem a preus assequibles a joves i emprenedors perquè puguin començar el seu negoci, prioritzant els productes de proximitat i especialitzat i les activitats de valor afegit”. Aquesta mesura permetria que hi hagués “més diversificació en les ofertes i opcions assequibles per fomentar la dinamització i impuls del comerç a tots els barris de Vilafranca”.

Pel que fa als comerços que estan ja en marxa, també se’ls vol recolzar obrint ajuts a la seva modernització, digitalització i a la millora en general de la qualitat en el seu servei.

Sánchez ha anunciat que ja ha començat a treballar i es posarà en contacte amb totes les associacions de comerciants de Vilafranca per explicar i acordar accions per als propers 4 anys. Per la candidata, Vilafranca “ha de recuperar la vocació que ha tingut sempre, la vocació de capital per a donar servei a la comarca i la Vegueria, hem de tenir la força per a liderar també en el comerç”.

Lourdes Sánchez va néixer al carrer Sant Pere, on els seus pares tenien una botiga de roba molt coneguda, Les Amèriques. Sempre ha viscut al mateix barri, a Sant Julià. És llicenciada en Dret, treballa a la Mancomunitat Penedès-Garraf. En acabar la carrera l’any 1990, va ser secretària de la junta de l’AAVV Sant Julià. Va ser administradora de la Festa Major l’any 1993. El 1994 va ser adjunta del síndic de greuges i posteriorment va ser síndica fins al 1999, any en què entra a l’Ajuntament de Vilafranca portant diferents regidories: Comunicació, Pla de la Infància, Pla d’Igualtat, Compres, RRHH, Relacions Internacionals i Cooperació, Cultura, Noves tecnologies i durant 12 anys la regidoria d’Educació. L’any 2019 entra a l’Ajuntament sent la número 2 de la candidatura de Romero, on ha sigut la responsable de l’àrea d’Habitatge i Medi Ambient.

Comparteix la notícia

status

Connectat!

Si vols parlar amb mi, envia’m un whatsapp al 677 495 777