Romero proposa ubicar caixers automàtics als casals d’avis i equipaments públics per facilitar el servei a la gent gran

Miquel Medialdea i Montse Arroyo

El candidat a l’alcaldia també vol fer un nou Casal d’Avis a la Girada

Miquel Medialdea serà número 5 i Montse Arroyo número 8 de la candidatura de FranCisco Romero a les properes eleccions municipals i tots dos treballaran les propostes de l’Àrea de Serveis a les Persones

El Candidat a l’alcaldia de l’Ajuntament de Vilafranca, FranCisco Romero, ha anunciat avui mesures destacades pel que fa a l’àrea de Gent Gran. Romero ha exposat la nova necessitat que ha sorgit pel col·lectiu de la gent gran, davant el tancament de sucursals bancàries i caixer automàtics, que deixen en molts casos sense donar servei a persones que no estan familiaritzades amb les noves tecnologies ni amb operar online. En aquest sentit, Romero assegura que la gent gran “ha de poder gaudir d’aquest servei, que és de primera necessitat, i fer-ho de manera assistida perquè la tecnologia avança amb molta rapidesa i no volem que ningú quedi exclòs a causa de la bretxa digital”. El candidat ha recordat que ja s’ha començat a treballar en aquest sentit amb programes de Serveis Socials i “ara volem fer un pas més”. Romero ha anunciat que en cas de ser elegit a les properes eleccions municipals “es col·locarà un caixer automàtic a cada casal d’avis i a alguns equipaments municipals amb l’objectiu de facilitar l’accés a aquests serveis a tothom i la possibilitat de fer altres tràmits telemàtics en un espai on tinguin l’acompanyament de professionals, especialment pensant en gent gran que no estigui familiaritzada amb les noves tecnologies”.

L’alcaldable a l’Ajuntament de Vilafranca ha avançat també que en resposta a les propostes plantejades durant els contactes amb els ciutadans, planteja ubicar un casal d’avis al barri de la Girada, que donaria servei també als veïns del barri del Molí d’en Rovira.

Romero ha volgut donar a conèixer aquestes propostes relatives als Serveis a les Persones presentant també el que serà el relleu de Ramon Zaballa en aquesta àrea. Romero li encomana a Miquel Medialdea, que serà el número 5, l’àrea dels Serveis a les Persones i que ja treballi les propostes de programa. El candidat ha volgut fer la presentació del Miquel a la sala d’actes que porta el nom de la seva mare, la Celina Guijo, que va ser Tinent d’Alcalde en l’etapa de l’Alcalde Joan Aguado, i que va portar com a regidora temes de serveis a les persones com ara se li proposa al Miquel Medialdea. El nou candidat ha explicat que “des del primer moment, em fa molta il·lusió poder dedicar-me a aquells àmbits on la meva mare va treballar amb tant afany”.

Per Romero, l’àrea de Serveis a les Persones ha estat molt important perquè en moments de crisi i de creixement de les desigualtats, ningú es desenganxi del progrés social i econòmic, i dedicar tots els recursos disponibles a assegurar la cohesió social a tota la Vila. En aquest sentit, Romero ha subratllat que “Zaballa deixa una àrea que funciona al 100%, amb tots els reglaments aprovats, amb un nou model d’atenció ciutadana, amb programes pioners funcionant i amb el llistó ben alt”.

Miquel Medialdea ha estat regidor de Joventut i ha liderat el projecte de la Nau des del seu naixement fins a la seva consolidació. També ha promogut projectes més transversals com l’Invisible a la plaça de l’Oli per promoure el talent més jove i el comerç de proximitat així com també el programa de contractació de joves A Punt. Amb aquesta experiència Romero apunta a que Medialdea “farà un treball transversal entre tots els col·lectius que s’inclouen dins l’àrea i que asseguri la cohesió social a la vila”.

Pel que fa a la Montse Arroyo, que serà la número 8 de la llista, Romero vol aprofitar la seva experiència a l’Ajuntament i la seva sensibilitat cap a la Gent Gran. Així la Montse entoma la propera etapa treballant les propostes que s’han presentant com el nou Casal d’Avis de la Gent Gran a la Girada i els caixers automàtics, com també d’altres que s’incorporen al nou programa electoral.

Miquel Medialdea és Llicenciat en Economia i Màster en resolució de conflictes-Mediació per la UB. Ha estat regidor de Joventut i Voluntariat durant les darreres dues legislatures i regidor de Governació en aquesta darrera. Està vinculat al barri de Les Clotes on va col·laborar diversos anys amb el grup de joves de l'AVV. Ha estat jugador i entrenador al CP Sant Ramon i al CP Vilafranca. Treballa al Departament d’Acció de la Generalitat com a consultor especialitzat en la promoció d’empreses.

Montse Arroyo és Diplomatura d’Educació Social. Va ser administradora de la Festa Major l’any 2002 i membre de la coordinadora de Sant Raimon l’any 2000. Ha estat membre de l’Esplai Parroquial i dels Joves de la Parròquia. Membre dels Xicots de Vilafranca i militant d’UGT. Actualment és regidora en l’Àrea de Serveis a les Persones al capdavant de la regidoria d’Igualtat i de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca.

Comparteix la notícia

status

Connectat!

Si vols parlar amb mi, envia’m un whatsapp al 677 495 777