Romero referma el seu compromís per fer de Vilafranca “una ciutat més segura i en convivència”

Videovigilancia a Vilafranca

L’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, i el tinent d’alcalde de Seguretat i Convivència, Ramon Zaballa, han comparegut aquest matí en roda de premsa per tal d’explicar les iniciatives que està prenent el nou equip de govern en matèria de seguretat ciutadana.

L’alcalde FranCisco Romero ha explicat que l’equip de govern municipal és plenament conscient que la seguretat ciutadana és una de les màximes preocupacions de la població“Nosaltres també hem vist vídeos que circulen per les xarxes socials i compartim la preocupació de la gent, de les entitats, dels comerços… i treballem des del primer dia per revertir aquest situació”, ha dit. Romero ha refermat que el compromís, expressat durant la passada campanya a les eleccions municipals, que la seguretat ciutadana sigui una prioritat en l’acció de govern aquest mandat i assolir “una Vilafranca més segura i en convivència en tots els barris” i recordava la creació en el cartipàs municipal de l’àrea de Seguretat i Convivència amb un tinent d’alcalde amb experiència al capdavant com Ramon Zaballa i la voluntat de treballar la matèria d’una forma transversal amb altres serveis.

En aquesta línia l’alcalde i el tinent d’alcalde han detallat diferents línies d’actuació a posar en marxa en els primers 100 dies de govern i algunes mesures ja es podran visualitzar en les properes setmanes i en els mesos més immediats.

Per una banda, el tinent d’alcalde de Seguretat, Ramon Zaballa, ha anunciat que abans de la propera Festa Major de Vilafranca s’incorporaran 3 nous agents de la Policia Local, als quals se’ls encomanarà la tasca de policia de barri. “Aquest nous agents patrullaran a peu de carrer, centrats en la proximitat i en vetllar per a la convivència i la seguretat als nostres carrers. Donaran una resposta immediata en cas de conflicte i coneixeran el barri per tal de detectar qualsevol problema de manera precoç” ha manifestat Zaballa. Aquests tres agents, 2 provinents de comissions de serveis d’un altre municipi i 1 interí, s’incorporarien de manera immediata i completarien l’actual plantilla que és de 69 membres.

El tinent d’alcalde ha explicat també que ja s’ha reunit amb tots els cossos de seguretat, especialment amb els Mossos d’Esquadra, l’altre cos desplegat territorialment a Vilafranca, i que s’ha demanat una entrevista amb la Delegació del Govern de l’Estat a Catalunya, per tal de sumar esforços. “Entenem que tots els cossos hem d’operar col·laborativament amb la participació de tothom i de forma transversal. Hi ha problemàtiques que són generals arreu de Catalunya i la delegació del Govern pot ajudar donant les instruccions pertinents”, ha afirmat Zaballa.

Més videovigilància

Una altra mesura serà la instal·lació de 15 càmeres de videovigilància en 5 punts de la vila (cruïlla Espirall/Sant Sadurní, rambla Sant Francesc-Escola Sant Josep, plaça Dr Bonet, plaça Pau Casals i plaça de l’Estació). En aquests 5 punts s’instal·laran 3 càmeres (2 fixes i 1 mòbil que permetrà enfocar el punt d’interès concret en cada moment). Aquesta ampliació de les càmeres de videovigilància existents ha d’entrar en funcionament abans de final d’any. La mesura té per objectiu “detectar, prevenir i tenir un efecte dissuasiu envers situacions potencialment delictives i conflictives. Alhora també permetran disposar d’elements de prova de fets delictius que es puguin produir“, ha remarcat el tinent d’alcalde. Aquesta és una 1a fase de tot el projecte d’instal·lació de càmeres que més endavant ha de cobrir tots els barris de Vilafranca.

Una línia més de treball que s’està estudiant és la implantació de la figura dels “serenos” per al patrullatge en hores nocturnes com ja han impulsat algunes ciutats. Ramon Zaballa ha explicat que la idea és poder implementar la figura a principis de l’any vinent mitjançant plans d’ocupació i que l’objectiu és tenir uns agents cívics que puguin donar suport i mantenir contacte directe amb la Policia Local en horari nocturn detectant situacions delictives i incidències a la via pública. “En municipis com Santa Coloma de Gramenet i Sant Pere de Ribes la valoració és positiva al 100%. La idea és tenir entre 6 i 8 persones per cobrir totes les nits els 7 dies de la setmana. Serien uns 4 persones per a cada nit”, explicava el tinent d’alcalde.

Zaballa ha mostrat també la seva intenció de fer un seguiment acurat del dia a dia del cos de la Policia Local. Amb aquest objectiu ha anunciat que ell mateix tindrà despatx personal a la mateixa comissaria de la Policia Local, al c/ Pati del Gall. “La mesura ha estat molt ben acollida per la plantilla. L’objectiu és estar al costat dels agents, sumar i donar suport. Tenim una policia altament qualificada i motivada. La nostra obligació com a govern és incrementar aquesta motivació i posar els mitjans necessaris al seu abast” ha afirmat.

Comparteix la notícia

status

Connectat!

Si vols parlar amb mi, envia’m un whatsapp al 677 495 777