L’INCASÒL construeix 36 habitatges de lloguer assequible a Vilafranca del Penedès

36 nous habitatges assequibles Vilafranca

Fa unes setmanes van iniciar-se els treballs de construcció d’una promoció de 36 habitatges de lloguer assequible, situada al carrer de Glòria Lasso, al barri de la Barceloneta-Sant Magí de Vilafranca del Penedès. L’INCASOL, Institut Català del Sòl, és el promotor d’aquesta obra que es realitza en un solar cedit per l’Ajuntament de Vilafranca i que forma part del programa de lloguer assequible que està promovent el Govern de la Generalitat per ampliar el parc d’habitatges públics de lloguer. Segons un acord de l’Ajuntament de Vilafranca i la Generalitat, es reserva un 25% d’aquests habitatges per a joves menors de 35 anys, amb l’objectiu d’ajudar a l’emancipació i promoure l’accés a l’habitatge a aquest col·lectiu.

L’alcalde de Vilafranca del Penedès, FranCisco Romero, assenyala aquesta actuació com a exemple “d’acord entre administracions que permetin l’execució de projectes com aquest, sumant per ampliar l’oferta d’habitatges de lloguer assequible”. L’alcalde afegeix que “aquesta és una línia de treball incorporada al Pla d’Habitatge municipal aprovat sense cap vot en contra al Ple”.

L’obra, que està previst que finalitzi durant el primer semestre de l’any 2025, té un pressupost de 4,8MEUR i és un projecte els arquitectes Jordi Roig i Marc Mogas, guanyadors del concurs d’arquitectura per a la redacció del projecte i la direcció de les obres en el que van presentar 80 propostes.

Característiques de la promoció d’habitatges 

Es construeix un edifici entre mitgeres, amb dues façanes oposades, que segueix la pendent del carrer, amb la qual cosa un costat tindrà planta baixa, sis plantes pis i planta soterrani, i a l’altre costat l’alçada serà de cinc plantes pis i dos plantes soterrani. La part del solar que no ocupa l’edificació és una zona enjardinada comunitària i els patis privatius dels 2 habitatges de planta baixa que hi tenen accés. L’accés al bloc té un únic nucli de comunicació, amb dos ascensors i una escala, i cada planta té 6 habitatges per replà. A la planta baixa, a més del vestíbul i els recintes d’instal·lacions, es preveu un recinte d’aparcament de bicicletes, i a les plates soterrànies hi ha l’aparcament.

Els 36 habitatges, dos d’ells adaptats, tenen una superfície útil d’entre 56 i 67 m². Tots tenen 2 dormitoris dobles pensats com estances polivalents. Les zones més socials dels habitatges estan orientades als balcons, terrasses o jardins interiors. Totes les estances gaudeixen de llum i ventilació amb escreix, la majoria d’elles amb visió de l’exterior dilatada. Els sistemes d’eficiència energètica i els sistemes bioclimàtics proposats aprofiten tant la captació solar com la seva protecció, tenen aïllament acústic, ventilació creuada al 100%, dipòsit d’aigües pluvials i recàrrega de vehicles elèctrics, a més d’utilitzar-se materials saludables.

Comparteix la notícia

status

Connectat!

Si vols parlar amb mi, envia’m un whatsapp al 677 495 777