Projecte PIICC
El projecte estrella. Inspirat en grans projectes històrics, com “Barcelona posa’t guapa” o les lleis de Barris, a Vilafranca hem agafat el pic i la pala…
El projecte estrella. Inspirat en grans projectes històrics, com “Barcelona posa’t guapa” o les lleis de Barris, a Vilafranca hem agafat el pic i la pala…
Connexions segures per a vianants i bicicletes des del nucli urbà cap els principals polígons industrials. Itineraris amb els Monjos, les Caba…
Un pla d’ocupació mitjançant el qual s’han contractat temporalment 4 joves de fins a 35 anys amb titulació superior…
Instal·lació de LEDs a l’enllumenat públic i subvencions pels habitatges de Vilafranca per fomentar la millora energètica de les llars…
Amb actuacions basades en 6 àmbits: mobilitat a peu, en bicicleta, transport públic, vehicle motoritzat i aparcament…
Si vols parlar amb mi, envia’m un whatsapp al 677 495 777
Web creada per erial studio
© 2023 Tots els drets reservats.
Amb la inspiració de grans projectes històrics com la “Barcelona posa’t guapa” o les lleis de Barris, a Vilafranca hem agafat el pic i la pala per a fer realitat el pla d’acció urbà PIICC (Pla d’Intervenció Integral del Centre i c/Comerç). El PIICC ens prepara pels reptes del segle XXI pel que fa a l’estructura i necessitats de les ciutats en el marc d’un desenvolupament sostenible. Amb el PIICC estem renovant els teus carrers, pensant en la influència que els nous canvis tindran a nivell econòmic, comercial i social. Volem que la ciutat disposi d’ espais moderns, inclusius, adaptats, sostenibles, naturalitzats, segurs i amb perspectiva d’igualtat de gènere.
El PIICC contempla crear una connexió segura per a vianants i bicicletes des del nucli urbà cap els principals polígons industrials, per tal de facilitar la mobilitat dels seus treballadors i treballadores.
Aquest projecte, representa una aposta per la mobilitat sostenible, que evitarà molts desplaçaments en cotxe i per la modernització dels polígons industrials, que és fonamental per lluitar contra la marxa d’empreses. Ja es pot gaudir del carril bici cap els Monjos, amb un volum d’unes 200 empreses i uns 2.000 treballadors que en surten beneficiats.
Només que un 10% dels 4.000 desplaçament que hi ha cap aquests polígons entre Vilafranca i els Monjos fossin en bicicleta, s’evitaria emetre 30 tones de C02 a l’atmosfera cada any. També s’aposta pels itineraris per a vianants que connecten la vila cap a pobles de la comarca, com els que van a Moja i a les Cabanyes.
Volíem que el PIICC pugués beneficiar-se de la visió dels joves, molts d’ells altament preparats però amb dificultats per a començar les seves carreres professionals a causa de la cojuntura económica i social actual. Amb aquesta intenció, hem posat en marxa el programa A Punt!, un pla d’ocupació mitjançant el qual s’han contractat durant un any 4 joves de fins a 35 anys amb titulació superior, ja sigui grau universitari o de cicle formatiu de grau superior (CFGS) per treballar en tasques relacionades amb el PIICC. Els joves aporten el seu talent per transformar Vilafranca i alhora adquireixen experiència laboral treballant amb tècnics tutors dins l’Ajuntament que els donen suport i els hi fan l’acompanyament.
El PIICC contempla convocatòries de subvenció per als habitatges del sector residencial de Vilafranca amb l’objectiu de col·laborar en l’execució de les obres i actuacions de millora energètica dels habitatges existents.
També s’han posat en marxa noves instal·lacions de plaques fotovoltaiques en els edificis municipals de gran consum energètic. 9 edificis municipals ja generen aquesta energia.
Un altre àmbit de treball és la substitució de lluminàries de l’enllumenat públic cap a tecnologia LED.
Hem procurat ser una de les ciutats capdavanteres a començar la substitució cap a aquesta tecnologia i podem dir que hores d’ara estem un 15% per sobre de la mitjana de les ciutats del país.
Actualment, el 33% dels punts de llum existents al municipi és LED, que correspon a 2.508 lluminàries de les 7.551 que conformen el total, s’està treballant ja en ampliar-ho fins arribar al 45%.
Vilafranca disposa per primera vegada d’un Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS). Té una vigència de 6 anys, en els quals proposa realitzar fins a 52 actuacions. Les actuacions estan distribuïdes en 6 àmbits: mobilitat a peu, en bicicleta, transport públic, vehicle motoritzat i aparcament, distribució urbana de mercaderies i sensibilització ciutadana. Amb aquest pla posem el nostre granet de sorra en la lluita contra el canvi climàtic i evitem mobilitat contaminant, tot vetllant alhora perquè hi hagi un equilibri. Apostem molt clarament per la mobilitat inclusiva i sostenible amb visió a llarg termini, perquè encaixi amb els altres projectes de la vila.
En totes les actuacions renovem les xarxes de clavegueram i abastament d’aigua potable, una mesura molt important que evita el malbaratament d’aigua corrent cap el subsol i l’adequat funcionament de la xarxa d’aigua i sanejament. També suposa l’ampliació de l’espai públic destinat a vianants, amb amplades mínimes sense obstacles de 1,80 metres, amb pacificació del trànsit rodat. Fem un nou espai públic més sostenible, eficient energèticament amb enllumenat LED, adaptat i inclusiu, al servei de les activitats del carrer i la ciutadania. Destaca també la millora de l’arbrat viari i la incorporació de nou enjardinament amb sistemes urbans de drenatge sostenible.
El nou edifici construït, un cop es va enderrocar el que havia estat conegut com cal Pa i Figues, ja està finalitzat i és on se situarà el gruix del projecte museogràfic i patrimonial del VINSEUM. Aquest és un projecte motor per a la ciutat que, sens dubte, és el més important que s’ha abordat en matèria d’equipaments en els darrers anys. El projecte del carrer Comerç i el VINSEUM es complementaran per reforçar Vilafranca com a capital del vi.
Un dels eixos importants de la meva visió política és el municipalisme. L’entenc com la força que tenen les ciutats per fer front, des de la proximitat, als reptes que se’ns presenten. En 10 minuts pots canviar la vida d’una persona, gràcies a ser l’administració més propera, ens permet estar en contacte amb la realitat i entendre i compartir els problemes de la gent. Per mi, tenir la força de l’Alcaldia, representa treballar colze a colze amb les entitats per això em desplaçaré amb l’equip tècnic una setmana sencera a tots els barris de manera rotatòria, continuant amb el que ja estic fent dins les propostes que actualment gestionem. Treballant als barris podem contrastar el que estem fent amb els ciutadans i donem un servei de proximitat i reconnexió.
Un dels temes que més ens preocupen i que sempre surt a les xerrades que mantinc amb els ciutadans als barris, és la seguretat. A Vilafranca tenim grans professionals en aquest àmbit, però hem de dotar-los de recursos, ampliar els equips i donar-los suport, així donarem el tomb a aquesta situació.
Des de Vilafranca hem de fer una defensa radical i ferma dels interessos de la gent de Vilafranca en els temes que no són competència de l’Ajuntament però que ens afecten com la sanitat, l’educació i les infraestructures. Hem d’estar al capdavant de les demandes i actuar amb molta fermesa pels interessos dels ciutadans. La sanitat és una prioritat que ens afecta a tots i hem de poder recuperar els serveis i la qualitat de la seva assistència tant al CAP com a l’Hospital Comarcal.
Volem continuar arribant a tota Vilafranca amb projectes innovadors i d’impacte com és el Pla d’Intervenció Integral del Centre i c/ Comerç (PIICC). Aquest és un programa que compta amb inversions rècord per habitant, cofinançat a parts iguals amb altres administracions. El PIICC vol arribar a tots els espais públics, posar en valor el patrimoni i la cultura i alhora ens serveix per a detectar iniciatives i necessitats dins l’àmbit de l’habitatge, l’eficiència energètica, l’ocupació dels joves o les necessitats de les empreses. Aquest programa rehabilita, transforma i impulsa i és la base de la nova realitat que estem gestionant nosaltres i que apostem per continuar amplificant amb més força.