Romero vol un nou model d’alcaldia de proximitat que porti l’ajuntament als barris per a facilitar la participació de la ciutadania

Romero eixos alcaldia

L’alcaldable assegura que l’Alcaldia “és l’espai on unirem la força de la gent i dels projectes per a tirar endavant la nova etapa”.

L’objectiu és continuar amb el model de contacte permanent amb la ciutadania que ha impulsat durant anys des d’Urbanisme i amb la recollida de propostes pel programa electoral a través dels cafès, les rutes i les trobades amb el veïnat i les entitats.

L’alcaldable a l’Ajuntament de Vilafranca, FranCisco Romero, ha anunciat el nou model d’alcaldia que planteja per a la nova etapa que s’obre després de les eleccions municipals. Romero vol treballar des d’una “Alcaldia de proximitat”.

Aquest plantejament surt de l’experiència d’anys com a regidor d’Urbanisme, treballant colze a colze amb els veïns i veïnes i entitats. “Aquesta proximitat és també la que estem duent a terme en la preparació del programa, ja sigui amb els cafès o les rutes que hem acabat i que han tingut com a resultat les principals propostes que plantegem”.

Romero assegura que el que més l’omple per la seva vocació de servei públic, és el contacte directe amb la gent, compartir les iniciatives i el treball en equip “el següent pas és posar en marxa una nova etapa compartint el camí amb la gent de Vilafranca i vull que tothom pugui participar de la nova alcaldia, aquesta serà la força que ens portarà a un període ple d’oportunitats que ens ajudin a millorar en aspectes tan importants com els espais públics, la qualitat de vida o l’activitat econòmica”.

FranCisco Romero, proposa des de l’Alcaldia coordinar directament diferents qüestions que facilitin aquesta proximitat. Un primer tema serà activar un accés directe a l’Alcaldia a través dels diferents canals que actualment ens ofereix la tecnologia. Com comenta Romero, actualment ciutats de tota Europa han posat en marxa serveis fins i tot, amb tecnologies avançades d’intel·ligència artificial: “s’anticipen i fan arribar aquella informació que interessa a la persona segons el seva situació i preferències”.

Un segon tema és coordinar des de l’Alcaldia aquells serveis que posarem en marxa i que seran els que tindran l’estat de la Vila, ja sigui el nou servei que recuperarem d’agents de policia local de barri que vagin a peu durant el dia i nit, així com també la posta en marxa
d’una unitat d’intervenció ràpida al carrer.

El següent tema que ha explicat el candidat és el fet de descentralitzar l’Alcaldia, desplaçant l’equip tècnic als barris, programant una setmana sencera a cada barri, acordant amb les AAVV la instal·lació de l’alcalde i el seu equip, una setmana al primer semestre, i una altra, al segon semestre de l’any. D’aquesta manera tot el veïnat que ho desitgi i les entitats del barri podran programar reunions específiques que seran ateses “in situ”. D’aquesta manera assegurava Romero “tindrem un contacte directe amb l’Alcaldia, el nou equip de govern, l’equip tècnic de l’Ajuntament on fer seguiment del pla d’acció de govern”. Aquesta acció s’afegirà a una reunió mensual amb les AAVV.

En aquest sentit l’alcaldable convida a la gent a participar i fer seva aquesta nova etapa “que es pot obrir en poques setmanes plena d’il·lusió, nous projectes, i el meu compromís de dur a terme una Alcaldia de Proximitat”.

Comparteix la notícia

status

Connectat!

Si vols parlar amb mi, envia’m un whatsapp al 677 495 777