Descobreix “La Força de Vilafranca” i participa a les rutes!

Rutes de la força

Romero convida a tothom a unir-se a “La força de Vilafranca” un pla de treball per rebre i explicar propostes i conèixer la candidatura per a liderar amb força la propera etapa

“La Força de Vilafranca” és el resultat de les ganes de participar que té la gent, la il·lusió per fer una nova etapa plena de propostes amb un nou equip que treballi en tots els àmbits de la vila.

Amb l’objectiu de facilitar la recollida de propostes, Romero proposa una nova fase de proximitat i de contacte personal, on la ciutadania l’acompanyarà en 3 rutes, en les quals s’explicaran les primeres propostes pels propers anys, fent un recorregut per carrers, equipaments i espais estratègics pel futur de la ciutat amb la participació també de la nova candidatura.

L’alcaldable a l’Ajuntament de Vilafranca, FranCisco Romero, ha donat a conèixer la seva nova proposta de Pla de Treball per acostar-se a tota la ciutadania i facilitar que tothom qui ho vulgui, pugui participar en aquesta nova etapa que està a punt de començar. Romero explicava com ja fa 2 anys que manté contactes individuals amb molts vilafranquins i vilafranquines, en el marc del treball que s’està fent a l’Àrea d’Urbanisme amb el Pla d’Intervenció Integral del Centre c/Comerç (PIICC). El candidat ha recollit centenars de suggeriments dels ciutadans en tots els àmbits de la ciutat. És des de d’aquesta experiència que ha vist “la il·lusió que genera aquesta nova etapa i les ganes de participar i de dir la seva que tenen els vilafranquins i vilafranquines quan els proporciones un espai on se senten còmodes per a fer-ho”. D’aquí va sorgir la idea de fer la campanya dels Cafès.

Romero ha desvetllat que des del mes de setembre ha fet més de 150 trobades-cafès amb ciutadans i ciutadanes que han volgut intercanviar informacions, dubtes, propostes i suggeriments. De totes aquestes trobades i converses “he pogut copsar les ganes dels vilafranquins de fer una ciutat millor, de participar, d’unir forces per a fer-ho possible, d’aquí sorgeix la idea del lema de la propera fase de proximitat La Força de Vilafranca, perquè la força que tenim és la força de la gent”. És així, “La Força de Vilafranca” com Romero i el seu equip han anomenat el Pla de Treball que desenvolupen ara i que els portarà a continuar el seu contacte directe amb la gent per a recollir idees per al programa electoral i per anar explicant les propostes i projectes que ja s’hi inclouran.

El candidat subratlla que Vilafranca té moltes fortaleses que ens fan diferents i que cal potenciar per tenir un desenvolupament equilibrat i sostenible, atraure inversions que ara se’n van a altres capitals, augmentar la qualitat de vida de tots i preparar un futur millor.

Romero subratllava que “és a la ciutat on concretem la força col·lectiva, els canvis només es poden promoure amb la força de la gent que participa i és capaç de sumar”.

Les rutes de la força

Romero, ha dividit en tres àrees les principals necessitats i demandes que ha anat recollint de la ciutadania: la renovació d’espais fent-los més segurs i sostenibles, garantir la qualitat de vida i recuperar la força econòmica, comercial i cultural de Vilafranca. Tenint en compte aquests 3 apartats, Romero, fa la primera proposta en aquest pla de treball: les 3 rutes de la força, on convida a tothom a fer tres passejades per la ciutat on explicarà conjuntament amb la resta de membres de la candidatura, els projectes que ja han començat a caminar i també les noves propostes.

RUTA 1 – “PER RENOVAR ESPAIS: MÉS SEGURS I SOSTENIBLES”

La 1a ruta tindrà lloc el 23 de febrer i s’hi exposaran les propostes pel que fa a seguretat i sostenibilitat. Se sortirà de la plaça del Carme, on Romero explicarà la renovació urbana que s’ha fet a través del programa d’Intervenció Integral, PIICC, i es passejarà pels carrers renovats del centre.

Continuarà pel Vinseum, on es parlarà de la força d’aquest equipament renovat i ampliat com un important projecte transversal. La següent parada serà al c/ Pati del Gall, seu de l’actual Comissaria de la Policia Local, on s’abordarà el tema de la seguretat ciutadana i l’últim punt serà la plaça de l’Estació on el candidat explicarà les noves propostes que la gent ja ha fet amb l’objectiu de continuar la renovació urbana sostenible.

RUTA 2 – “PER GARANTIR LA QUALITAT DE VIDA”

 

La 2a Ruta tindrà lloc el 2 de març i serà la dedicada a la qualitat de vida a Vilafranca. Se sortirà del Claustre de Sant Francesc on s’explicarà la proposta de traslladar-hi l’Escola de Música i d’ampliar l’oferta formativa.

Tenint en compte que al Claustre hi ha l’Oficina d’Habitatge es parlarà de les propostes per a garantir l’accés a l’habitatge per a tothom. També s’anunciaran les propostes per a defensar de la sanitat pública i la possibilitat de fer un Campus Universitari de la Salut, recordant l’antic Hospital i l’esperit amb el qual es va apostar per a fer-ne un de nou, fomentant la capitalitat sanitària de Vilafranca. Es continuarà cap a l’avinguda Catalunya on s’explicarà com serà la seva renovació integral. La següent parada serà el Centre de Formació Ocupacional – La Fassina on s’exposaran les propostes per a millorar l’ocupació. Finalment la ruta acabarà a la zona esportiva on s’abordarà el tema de esport i els equipaments.

RUTA 3 – “PER RECUPERAR LA FORÇA ECONÒMICA, COMERCIAL I CULTURAL”

La 3a Ruta tindrà lloc el 16 de març sota el títol “Per recuperar la força econòmica, comercial i cultural” i serà la dedicada a l’economia, el comerç i la cultura. Romero i el seu equip explicaran el nou eix comercial i econòmic que representa la recent renovació del c/del Comerç i del Centre Històric. Des del carrer Comerç s’anirà cap al carrer de La Parellada on es parlarà de com potenciar l’oferta comercial i fomentar el comerç de proximitat. Continuant cap a la renovada Casa de la Festa Major i la plaça de l’Oli, el candidat explicarà com incideix la renovació urbana amb la dinamització econòmica, cultural i comercial.

Davant del Vinseum es parlarà de com aquest nou equipament ens ajudarà com a projecte transversal i de com podem impulsar l’oci relacionat amb la cultura del vi i l’oferta de lleure. Romero ha exposat que com a evolució de les trobades fetes fins ara, “comencem amb
aquest Pla de Treball que segueix escoltant a la gent de Vilafranca i les entitats, a l’hora que es comparteixen les primeres propostes”. El canal de whatsapp i la web continuen oberts perquè tothom qui vulgui es pugui posar en contacte amb el candidat que assegura
voler “liderar amb força la nova etapa”.

Si et vols apuntar a alguna de les rutes, només cal que ho indiquis fent clic en aquest enllaç.

Comparteix la notícia

status

Connectat!

Si vols parlar amb mi, envia’m un whatsapp al 677 495 777