agricol

L’edifici tindrà la classificació A, la màxima per a edificis totalment sostenibles energèticament.

Ja s’ha adjudicat els treballs de construcció de 12 habitatges de lloguer per a gent gran al solar de l’antic cinema Victòria, a la cantonada del passatge Alcover amb el carrer del Migdia i, per tant, l’inici de les obres és imminent. Els allotjaments són per a persones grans que gaudeixen d’autonomia personal, estan dissenyats i equipats amb mobiliari especialment adreçat a persones d’edat avançada.

Ramon Zaballa afirmava que, en virtut de l’acord de govern, per donar resposta a les diferents necessitats de la gent gran ja es van ampliar les places de residència al Centre Sociosanitari Ricard Fortuny i “no renunciem en un futur a incrementar-les si pressupostàriament és possible, però també hem de poder oferir habitatges a persones grans que són autònomes. Amb aquest projecte oferim qualitat de construcció al bell mig de Vilafranca”.

Aquesta construcció serà possible gràcies al conveni signat amb el Centre Agrícol, que cedeix el solar a canvi de la rehabilitació que l’Ajuntament està portant a terme a l’edifici històric de l’Agrícol.

Els treballs s’han adjudicat a l’UTE formada per les empreses ROGASA i REHACSA, per valor d’uns 700.000 euros i es preveu un termini d’execució de 12 mesos, de manera que a inicis de la primavera de l’any vinent podria ser una realitat. L’edifici constarà de planta baixa, 2 plantes i coberta. A la planta baixa s’hi ubicarà un local en planta baixa de 400 m2, a les 2 plantes s’hi situaran els 12 pisos i a la 3a una sala d’estar, terrassa i serveis comuns. 8 dels pisos seran d’una habitació i els altres 4 de dues habitacions. Un cop finalitzada la construcció, la promoció de pisos serà gestionada per la Fundació Amàlia Soler, com ja fa amb els pisos de Cal Mencia, al carrer dels Ferrers. La fundació farà al llarg d’aquest any la convocatòria per accedir a aquests habitatges. El local de la planta baixa també estaria destinat a serveis relacionats amb la gent gran.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.