El tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero ha visitat les obres de remodelació i ampliació de la Casa de la Festa Major. Francisco Romero ha assegurat que l’obra civil estarà acabada dintre del primer trimestre de 2020 i el projecte museogràfic abans de la propera Festa Major. El projecte suposarà una inversió d’1 MEUR entre l’obra civil (600.000 euros) i el projecte museogràfic (400.000 euros). El tinent d’alcalde ha destacat que es duplica l’espai anterior fins arribar als 800m2, amb un edifici annex de nova construcció, que consta de planta baixa i 3 plantes, “que disposarà de diferents espais per poder conèixer i interpretar la Festa Major. Serà un equipament de referència de la ciutat, en un entorn, el Centre, que també veurà com aviat es remodelarà la plaça de l’Oli, continua el projecte de VINSEUM i on volem impulsar un projecte d’intervenció integral per actuar a nivell de paviments, façanes, il·luminació, etc.”.

Pel que fa al projecte museogràfic, Romero ha assenyalat que l’edifici disposarà de diferents sales i espais destinats al públic familiar i escolar per tal que durant tot l’any s’hi puguin fer activitats de difusió de la Festa Major. L’accés a la casa serà a través del nou edifici del c/ Muralla dels Vallets on hi haurà la recepció i botiga. En la primera planta s’accedirà a la sala principal de l’antic mercat, on estaran exposades gairebé la totalitat de peces i elements de la Festa, com si fos la plaça, i en la qual es podrà fer un recorregut des del 28 d’agost, amb el pregó, fins al 2 de setembre.

En la segona planta hi haurà la sala on es projectarà un audiovisual de 6 minuts que farà un recorregut per la festa i es podrà accedir a una mena de balcó sobre la sala principal d’exposició de les peces. La darrera planta consta d’una aula didàctica per a tallers escolars que fa de mirador a la teulada i a la lluerna de l’antic mercat, que han estat restaurades.

La renovada Casa de la Festa Major serà un edifici amb la màxima eficiència energètica (classe A), amb equips d’alta eficiència que permeten que només s’engegui la climatització dels espais que estiguin en ús, amb equips fotovoltaics que alimenten l’edifici amb una potència elèctrica de 8kw i il·luminació led. Tot plegat suposa una inversió important però que, permet un estalvi econòmic que permet recuperar-la en un termini relativament curt.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.