musica

La regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, Ramon Zaballa, han presentat aquest dilluns en roda de premsa un projecte pilot anomenat “+ música”, que s’engegarà a partir del curs vinent a tres escoles de Vilafranca per ampliar la formació musical mitjançant l’aprenentatge d’instruments amb l’objectiu que tothom pugui aprendre a tocar algun instrument.

El projecte està pensat pel als nivells mitjà i superior d’educació primària (de 3r a 6è). Tot i així, cada escola podrà adaptar-lo a les seves circumstàncies, escollint els nivells educatius i planificant els horaris i la durada de les sessions amb el professor especialista, de manera que el projecte es dugui a terme dins l’horari lectiu i formi part del contingut curricular de l’àrea d’educació artística i del projecte curricular del centre. El suport de l’Ajuntament es concreta en un professor especialista per a cada centre i un banc d’instruments que els alumnes de cada centre hauran de compartir. Aquest suport durarà dos anys, passats els quals cada escola haurà d’assumir el cost i la implementació del programa.

“+ música” es va presentar als 10 centres escolars de primària de Vilafranca per tal que presentessin el seu projecte. Se’n van presentar un total de 5, dels quals, després de la valoració tècnica dels serveis de Cultura i d’Ensenyament de l’Ajuntament, se’n van triar 3, corresponents a les escoles Baltà Elias, Mas i Perera i Pau Boada. Els directors dels tres centres van ser presents també a la roda de premsa. Paton Felices, per l’escola Baltà Elias, valorava el punt de partida social de la iniciativa, que permet incorporar un element nou a l’escola i que infants que no tindrien accés a l’aprenentatge d’un instrument puguin accedir-hi. L’escola Baltà Elias farà l’aprenentatge d’instruments de vent (metall) a 3r de primària (50 alumnes) i l’objectiu és formar un conjunt instrumental tipus xaranga. Per l’escola Mas i Perera, Iolanda Bertran, afirmava que el projecte permetria fomentar el treballs col.laboratiu i determinats valors. L’escola Mas i Perera començarà el projecte amb un total de 100 alumnes dels cursos de 3r i 4t (dues línies) i aprendran instruments de vent (metall i fusta). Per part de l’escola Pau Boada, Imma Badell, explicava que “+ música” encaixava perfectament en el projecte educatiu del centre i que fomentava la cohesió social. Hi participaran les dues línies de 3r i una de 4t (75 alumnes) i aprendran instruments de corda.

El tinent d’alcalde Ramon Zaballa felicitava els 3 centres “pels projectes tan potents que han presentat” i afirmava que per l’Ajuntament “+ música” és “un projecte il.lusionant que volem fer arribar amb els anys al màxim de centres possible, amb l’objectiu d’universalitzar el llenguatge i l’aprenentatge musical i els valors que comporta. Des de l’Ajuntament ajudem a obrir camí i que cada centre ho vagi implementant, amb la finalitat que, quan l’Ajuntament es retiri passats els 2 anys de suport, el projecte ja estigui totalment consolidat”.

La regidora Xell Montserrat insistia que es tracta d’un projecte pilot, que no és una activitat extraescolar sinó que s’impartirà dins l’horari lectiu i, per això, s’ha buscat la implicació de la inspecció del Departament d’Ensenyament.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.