RodaDePremsaVèrtex.jpg

Vilafranca del Penedès acollirà el proper cap de setmana del 14 i 15 d’abril la trobada general VÈRTEX, una convocatòria de la Fundació Pere Tarrés que clourà la commemoració del 60è aniversari de l’inici de les activitats dels actuals centres d’esplai que federa el Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, que va tenir lloc precisament a la capital penedesenca. El regidor socialista de Joventut i Participació i Voluntariat de l’Ajuntament vilafranquí, Miquel Medialdea, ha dit en la presentació de la trobada que la ciutat s’ha organitzat per rebre els 4.000 infants i joves “que acollirem amb molt de gust, esperant que l’estada sigui satisfactòria”. Medialdea ha estat acompanyat de Xavier Nus, president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés, i de la vicepresidenta Núria Martínez.

 VÈRTEX serà una trobada única i multitudinària, amb la participació de més de 4.000 persones i més de 200 voluntaris, que comptarà per primer cop amb infants des de primer de primària com a participants, juntament amb els adolescents i joves, i els seus monitors i monitores. Els participants arribaran dissabte al matí en tren i busos, organitzats en tres grups (petits, mitjans i grans). A la tarda es faran diverses activitats lúdiques, i també xerrades adreçades al grup d’adolescents sobre la transformació de l’entorn, amb la intervenció de diverses persones provinents de diversos àmbits com el periodisme, l’activisme social, el voluntariat o la música. Per a diumenge s’ha reservat l’activitat central, compartida entre tots els participants a la trobada, a la zona esportiva municipal.

 Sota l’eslògan L’Esplai Multiplica!, la trobada VÈRTEX vol esdevenir un punt de trobada per a totes aquelles persones que comparteixen una mateixa manera d’entendre l’educació en el lleure a l’esplai. Un gran espai de reflexió per compartir experiències, transmetre valors i posar de manifest com l’esplai és una autèntica eina de transformació social. El president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés, Xavier Nus, apuntava que aquestes activitats visualitzen “un tresor que tenim a Catalunya, els esplais” i afegia el valor que suposa comptar amb “3.700 joves voluntaris, compromesos amb les activitats de cada setmana i cada estiu, acollint més de 21.000 infants”. El regidor Miquel Medialdea assenyalava la importància dels valors de participació i voluntariat “per la implicació amb la societat, per sumar esforços i aconseguir objectius comuns. Aquest són uns valors útils per a la vida adulta”.

 Des de la Fundació Pere Tarrés, l’entitat de lleure més gran de Catalunya, recorden que la trobada se celebra a Vilafranca del Penedès, el lloc on es van organitzar les primeres colònies després de la Guerra Civil, capital d’una comarca que també és pionera en l’edificació de la primera casa de colònies de Catalunya, la Casa de Colònies Penyafort (Pontons). Les activitats d’estiu que es van organitzar a la casa de colònies van ser el germen d’alguns centres d’esplai de Vilafranca, com el Grup Esplai Parroquial (GEP) que participarà a la trobada general VÈRTEX. Aquesta serà la segona trobada que acull Vilafranca, on fa dos anys la Fundació Pere Tarrés va organitzar un cap de setmana similar amb la participació d’uns 800 adolescents i joves.

Més informació de la trobada VÉRTEX a Vilafranca del Penedès:

vertex2018.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.