Digital StillCamera
Digital StillCamera

FranCisco Romero: “la proposta del govern es basa en tres criteris: la congelació en un context de crisi encara com l’actual, garantir els serveis a les persones i mantenir les bonificacions a determinats col·lectius”

L’equip de govern vilafranquí ha donat a conèixer la seva proposta d’ordenances fiscals per al 2016, que congelen la gran majoria de taxes i impostos i incorporen novetats en la Taxa d’obertura d’establiments, destinada a la gestió de nous negocis. El 1r tinent d’alcalde, FranCisco Romero, ha explicat la proposta d’ordenances fiscals que l’equip de govern portarà al ple municipal. Romero exposava que la proposta del govern es basa en tres criteris: la congelació en un context de crisi encara com l’actual, garantir els serveis a les persones (que són un 80% dels serveis que ofereix l’Ajuntament), mantenir les bonificacions a determinats col·lectius i ampliar-les en allò que es pugui.

“Incentivem amb aquestes ordenances, la implantació d’empreses que apostin per la innovació i que contractin ocupació estable”, ha afirmat Romero, el qual ha destacat que Vilafranca és dels pocs ajuntaments que “ha aconseguit mantenir una forta inversió en serveis a les persones sense haver d’apujar impostos, gràcies a l’economia sanejada de què gaudeix”. Les ordenances per al 2016 van encaminades a incentivar fiscalment la implantació d’empreses a la Vila i que Vilafranca sigui atractiva en aquest àmbit. Així, es preveuen bonificacions del 100% en la taxa d’obertura d’establiments per la implantació de noves activitats en què el titular sigui aturat de llarga durada i del 50% si porta 6 mesos aturat o si és menor de 35 anys i és la primera activitat que posa en marxa. En el cas que siguin diverses persones aturades les que posen en marxa una activitat, si d’ells, més de la meitat de les persones són aturades també se’ls aplicaran les bonificacions. Així mateix també es bonificarà l’ampliació d’una activitat si comporta l’augment de treballadors contractats i la implantació d’empreses innovadores que facin patents o models d’utilitat.

FranCisco Romero ha assegurat que l’objectiu de l’aplicació d’aquestes ordenances fiscals és que l’Ajuntament continuï garantint els serveis públics per a les persones, com el servei de Llar d’Infants, els Plans d’Ocupació municipals o la rehabilitació d’habitatges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.