ajutnamentvila

FranCisco Romero assegura que es mantindran els més de 50 serveis públics de Serveis a les Persones que dóna l’Ajuntament i es tiraran endavant les principals inversions.

L’Ajuntament de Vilafranca és un dels menys endeutats de tot Catalunya.

El 1r Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca, FranCisco Romero, ha explicat la nova proposta d’Ordenances Fiscals per a l’any 2017. Romero, qui durant anys va ser regidor d’Hisenda, defensa el model que passa “per assegurar la inversió pública i els serveis públics sense pujar la pressió fiscal dels ciutadans”. És per això que al ple municipal es presentarà una proposta d’ordenances en què es planteja una congelació total dels impostos i taxes que pagaran els vilafranquins. Amb aquesta proposta serà el 4t any consecutiu que es mantenen inalterats els imports de les taxes, impostos i preus públics a Vilafranca.

Francisco Romero ha subratllat que l’equip de govern ha fet un esforç addicional per tal de treballar conjuntament les ordenances fiscals i el pressupost amb la voluntat de fer un debat conjunt amb la resta de grups municipals “els grups de l’oposició tenen des de fa mesos la proposta d’ordenances fiscals i de pressupost. Els demano una voluntat real de diàleg per arribar a acords en temes municipals”, ha dit Romero, “tenint present que el del 2017 serà un pressupost clau en aquest mandat, perquè els principals projectes es tiraran endavant ara”. Pel 1r tinent d’alcalde els indicadors encara no assenyalen que s’hagi sortit de la crisi. Per això es manté el quadre de bonificacions, no s’apugen impostos, es garanteixen inversions i es mantenen serveis.

Per Romero els principals objectius d’aquestes ordenances és congelar impostos i alhora aplicar bonificacions en els següents conceptes:

–  Justícia social. Bonificacions per les famílies amb pocs ingressos i risc exclusió social

–   Foment ocupació. Bonificar empreses que facin contractes indefinits a joves i persones en atur de llarga durada.

–  Innovació. Bonificació a empreses que innovin en funció del nombre de patents.

Romero assegura que aquestes ordenances “ens han de permetre assegurar els més de 50 serveis públics actuals que dóna Ajuntament especialment en temes de serveis a les persones i donar continuïtat a les principals inversions”.

En aquesta àrea, les inversions previstes a desenvolupar són la urbanització del cobriment de les vies, la rehabilitació del Mercat de la Pelegrina, la rehabilitació de pisos amb finalitat social i de l’antic Hospital i les millores i manteniment de carrers i places de Vilafranca. En aquest apartat també hi destacarà el pla de millora integral al voltant carrer del Comerç. Totes aquestes propostes que es concretaran durant les properes setmanes.

Finalment, Francisco Romero, recorda que es pot mantenir aquest nivell de congelació gràcies a què l’Ajuntament de Vilafranca té “un dels endeutaments més baixos com a capital de comarca de tota Catalunya”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.