0311-febre-divendres-nit-02

Els serveis de Salut i de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, en el marc  dels programes PSEC, Pla Salut, Escola i Comunitat, i el PIDCES, Programa d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària, organitzen conjuntament l’exposició Febre del divendres nit”, cedida per l’Associació Promoció i Desenvolupament Social i amb l’objectiu de la promoció dels hàbits saludables entre els nois i les noies joves.

D’uns anys ençà, han canviat algunes coses en relació als temes que tracta l’exposició “Febre del divendres nit”. Per això es considera necessari fomentar entre la població adolescent i jove processos de presa de decisions autònomes i responsables en relació al consum de drogues i les relacions sexual”. Per això, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”, s’ha fet una nova versió actualitzada de “Febre del divendres nit” en la qual, però, segueixen vigents la temàtica, els objectius i la metodologia interactiva de les versions anteriors.

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, explica que “aquesta exposició consta de diferents plafons on a través d’imatges de còmic es recreen diferents situacions que els nois  i les noies es poden trobar si surten d’oci nocturn”.  És una simulació de la sortida d’una nit de marxa i aquí els joves participants han d’anar escollint una sèrie de variables que els duran a acabar la nit d’una manera o una altra en funció de les decisions que han anat prenent.

L’objectiu d’aquesta exposició i dels materials que la complementen és estimular la reflexió crítica sobre aquestes conductes de risc i afavorir l’adopció de decisions que permetin gaudir de la nit sense comprometre la salut pròpia ni la d’altres persones.

Aquesta exposició itinerant per tot Catalunya, estarà a Vilafranca durant aquest mes de febrer i estarà ubicada la primera quinzena a l’Institut Nou de Vilafranca i la segona quinzena a l’Escola Sant Josep.

Aquesta és una activitat que reforça i complementa els tallers de prevenció de drogues que es fan als Centres Educatius de Secundaria en el marc del Pla Local de Drogues, IN-DROGS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.