L’homenatge Carme Alomà a les Heroïnes Anònimes vol reconèixer les dones que han dedicat la seva vida al servei a la societat, a la defensa dels seus drets i a la igualtat de gènere. Enguany s’ha fet la cinquena edició i s’ha dedicat a Vicenta Layunta per la seva vida dedicada a la lluita contra els problemes de drogodependència, creant la primera associació de familiars, Associació de Familiars de Toxicòmans del Penedès.

m-arroyo_carme-aloma-e1552692435798.jpg

La regidora socialista d’Igualtat de l’Ajuntament, Montse Arroyo, va voler destacar la iniciativa dels Xicots de recordar dones lluitadores sovint des de l’anonimat. Va ser un acte emotiu, que va comptar amb una breu introducció de la història del consum de drogues a l’estat espanyol, seguida d’una part més acadèmica, amb una conferència al voltant de la dona en l’abordatge de les addiccions a càrrec de Maite Tudela, psicòloga de la Fundación Salud y Comunidad.

La celebració va acabar amb l’actuació de les castelleres dels Xicots de Vilafranca i dels Castellers de Barcelona. Per primera vegada a la història en el món casteller es van alçar 3 castells de 7 femenins, per part dels Castellers de Barcelona.

Notícia PTV

Notícia 324

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.