Les obres està previst que s’iniciïn a principis de 2021 i a final d’any estiguin acabades

El regidor socialista d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, ha presentat el projecte de carril-bici que farà un recorregut des de la rotonda de la cruïlla de l’avinguda de Tarragona amb l’avinguda del Vendrell fins a la depuradora d’aigües residuals, al límit del terme municipal amb Santa Margarida i els Monjos. Francisco Romeo ha explicat que aquest és un projecte en el que s’hi està treballant des de fa anys i per al qual s’ha aconseguit una bona part de finançament extern a l’Ajuntament. El projecte, amb un pressupost global de 1.640.000 euros, s’ha dividit en dos trams. El 1r, anomenat 1-3 i amb un pressupost d’1.249.000 euros, compta amb una subvenció del 73% del pla de polígons de la Diputació de Barcelona. El 2 tram, anomenat 4, té un pressupost de 391.000 euros que està finançant amb un 30% pels fons europeus FEDER.

El primer tram té una longitud d’uns 2 km, abasta des de l’avinguda del Vendrell fins a l’Hotel Air Penedès, i té un termini d’execució d’obres de 10 mesos, mentre que el segon són uns 400 m amb un termini  de 6 mesos i va des de l’Hotel Air Penedès fins a la depuradora. L’execució dels treballs pot ser simultània en els dos trams. El regidor d’Urbanisme ha explicat que el projecte preveu un carril segregat de la resta del vial i amb paviment diferenciat, el manteniment de l’arbrat existent i enllumenat tipus led. El projecte contempla superar amb seguretat les dues vies d’altes capacitats existents, la variant de la N-340 i l’Autopista AP7“En el primer cas s’aprofitarà el túnel existent al c/ Calafell i el segon cas es farà un túnel soterrat a la rotonda de sortida de l’autopista a l’alçada de la depuradora. També es preveu la creació d’una àrea de descans”, ha detallat Romero, que ha anunciat que l’Ajuntament dels Monjos també té en marxa el projecte per unir aquest carril-bici fins al seu nucli urbà a partir del seu terme municipal.

Durant la presentació s’ha destacat la transversalitat del projecte, que vincula urbanisme, medi ambient, mobilitat i promoció econòmica i l’aposta per la mobilitat sostenible que suposa crear una connexió segura per a vianants i bicicletes des del nucli urbà fins al Centre Àgora passant per 5 polígons industrials, 4 de Vilafranca i un d’Olèrdola, amb un volum d’unes 200 empreses i uns 2.000 treballadors. Només que un 10% dels 4.000 desplaçament que hi ha cap aquests polígons entre Vilafranca i els Monjos fossin en bicicleta, s’evitaria emetre 30 tones de C02 a l’atmosfera cada any. També s’ha ressaltat la millora de l’accessibilitat que suposarà el projecte per a les empreses amb façana a l’avinguda de Tarragona, allargant el teixit comercial de la ciutat.

Àmplia xarxa de carrils-bici

Aquest projecte representa una aposta per la mobilitat sostenible que evitarà haver d’agafar el cotxe a molts treballadors i per la modernització dels polígons industrials, que és fonamental per lluitar contra la marxa d’empreses que estem vivint.

Finalment, s’ha ressaltat que la xarxa de carrils-bici i d’itineraris per a vianants dels quals ja es pot gaudir a Vilafranca com el que va cap a Moja o el camí del Vi i que serà ampliada en els propers anys amb els que estan previstos fins a les poblacions veïnes dels Monjos i de les Cabanyes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.