tractambe

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès van presentar aquesta campanya d’àmbit comarcal en el marc de la 9a Setmana de la Gent Gran, que reivindica el dret de les persones grans a rebre un bon tracte en qualsevol àmbit (físic, psicològic, econòmic, domèstic, social…)

El tinent d’alcalde socialista de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, Ramon Zaballa, va dir que en els darrers 100 anys l’esperança de vida a Catalunya ha augmentat en 30 anys, per la qual cosa el nombre de persones grans dependents també s’ha incrementat. Donat que la dependència fruit de l’envelliment ens fa vulnerables, la societat i els governs han de donar resposta a aquesta problemàtica i garantir una vida digna a les persones grans. 
La campanya “Tracta’m bé” està inspirada en una campanya similar del Consell Comarcal del Solsonès i es durà a terme simultàniament a tota la comarca de l’Alt Penedès. La primera activitat d’aquesta campanya és l’exposició de fotografies que explica en què consisteix donar un bon tracte a les persones grans. Les fotografies han estat fetes per voluntaris del Club Diafragma, de Vilafranca, i els personatges que hi apareixen són persones grans i professionals de la comarca que han cedit la seva imatge desinteressadament per a la campanya. L’exposició es pot visitar al vestíbul de l’Hospital de l’Alt Penedès, després es traslladarà al Centre Sociosanitari Ricard Fortuny i més endavant començarà un recorregut itinerant pels municipis de l’Alt Penedès. Els cartells de l’exposició es penjaran també en botigues, centres de salut, ajuntaments i altres espais públics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.