El tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero ha presentat en roda de premsa el procés de participació ciutadana en el Pla de Mobilitat de Vilafranca (PMV). Francisco Romero explicava que el document serà “el primer pla de mobilitat que haurà tingut mai Vilafranca, fruit d’un treball en equip i multidisciplinar, subvencionat per la Diputació de Barcelona i elaborat i redactat conjuntament per l’empresa especialitzada Mcrit i l’equip tècnic de Mobilitat de l’Ajuntament”. Romero ha dit que amb el procés de participació ciutadana en el pla que ara s’engega té un paper cabdal la web pmv.vilafranca.cat, on es pot trobar tota la informació al respecte, el qüestionari a la ciutadania interessada i l’accés al webinar que tindrà lloc el proper dijous 11 de març, a les 18h. Pel tinent d’alcalde, el PMV serà una eina important de planejament de cara al futur de Vilafranca, del qual ja se’n començaran a veure concrecions en les diverses actuacions del Pla d’Intervenció Integral del Centre i del Carrer Comerç (PIICC), que “incorporaran criteris del PMV com incentivar els circuits a peu, en bicicleta, en transport públic…en definitiva potenciar una mobilitat més sostenible i inclusiva”.

Procés de participació

El procés de participació ciutadana tindrà dues línies, una oberta a qualsevol persona interessada i una altra de sectorial amb entitats i col·lectius de la Vila que tenen relació amb la mobilitat urbana. La participació oberta ja es pot formalitzar via formulari web a l’adreça pmv.vilafranca.cat. Qualsevol persona interessada pot fer una valoració de les línies estratègiques del pla, fer-hi aportacions i fins i tot pujar-hi documents o imatges. D’altra banda, hi haurà una sessió explicativa via l’aplicació Zoom, oberta a tothom, que tindrà lloc el proper dijous 11 de març, a les 18h. L’adreça per connectar-se a la sessió és https://zoom.us/j/92225326959?pwd=N0RzWlhGNzZYMUdxdzNRTDV2TkhwUT09

El formulari web estarà obert fins al dilluns 22 de març.

D’altra banda, la participació sectorial constarà de dues sessions (dilluns 15 i dilluns 22) i s’hi convidarà a participar entitats, organitzacions, col·lectius, Associacions de Veïns i associacions de comerciants, que tenen relació amb la mobilitat urbana.

Un cop analitzades les dades del procés de participació, el proper pas serà l’aprovació inicial de la memòria del PMV i, en paral·lel, la redacció de l’Estudi Ambiental Estratègic. El PMV tindrà una vigència de 6 anys a partir de la data d’aprovació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.