20191113_120640 copia.jpg

 

 

Aquest dimecres, 12 de novembre, al migdia es va fer l’acte de presentació de les obres de millora i ampliació del centre d’acollida Abraham de Vilafranca del Penedès, un equipament situat al carrer de Guardiola, gestionat per Càritas i que amb 10 places disponibles, dona servei a homes transeünts o sense llar. L’acte va servir per posar cara a la realitat de les persones usuàries, que van presentar la seva experiència vital, en una intervenció emotiva que volia interpel·lar “la ciutadania, per trencar prejudicis; les entitats socials, per afavorir espais i treball en xarxa per a la prevenció; als mitjans de comunicació, per generar informació sensible i no estereotipada, i a l’administració, per al foment de polítiques públiques que garanteixi el dret a l’habitatge”.

La remodelació del centre d’acollida Abraham per a transeünts i persones sense llar ha permès condicionar els espais a les necessitats actuals. S’han reformat espais com les habitacions, cuina o banys, i s’ha ampliat amb 78m2 l’equipament, amb un nou menjador i espai de dutxes a la planta baixa, obert a persones que necessitin el servei, encara que no siguin residents del centre. Després de la intervenció, l’espai disponible és de 207m2. Les obres, que han suposat una inversió d’uns 135.000€, s’han realitzat entre els mesos d’abril i setembre, amb actuacions per fases per fer compatible els treballs amb el funcionament del centre d’acollida.

A l’acte d’inauguració hi van assistir l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis a les persones i promoció social, Ramon Zaballa; el Bisbe de la diòcesi de Sant Feliu, Agustí Cortés, i el director de Càritas Diocesana de Sant Feliu, Ramon Eduard Carbonell.

Els parlaments inaugurals van coincidir en l’agraïment a Càritas, amb una llarga trajectòria en l’atenció a les persones, i a tot l’equip que fa possible l’activitat d’acollida al centre Abraham. El regidor socialista de drets socials de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, va fer un repàs de la història de Càrites i les persones sense llar a Vilafranca “la història de l’alberg municipal està lligada a la història de Càrites interparroquial i a la història de l’ajuntament. Així, durant la dècada dels anys 60 i 70 amb el Servei d’acollida a Veremadors, Durant els anys 80, al servei de transeünts al carrer de la Font, 45 i a la dècada dels 90 a “Can Picanyol”, és a dir, a on ens trobem ara”.

Zaballa va recordar que els anys 2003 i 2007 es van fer reformes a l’alberg  i ara a l’any 2019 “hem fet molt més que una reforma o rentat de cara, ara hem ampliat espais i hem modernitzat les instal·lacions per poder donar un servei de qualitat adequat a les necessitats  dels usuaris”.

El regidor va voler donar les gràcies a tot el voluntariat que de manera altruista, solidària i amb empatia, “ha fet possible que aquest projecte social s’hagi implementat i avui sigui una realitat consolidada” i a ssegurava que l’alberg de transeünts és un equipament de primer ordre que ofereix uns serveis importants i necessaris per a les persones sense llar.

Finalment va assegurar que amb aquest acte “no només inaugurem oficialment un equipament, sinó que renovem públicament el nostre compromís i la nostra voluntat de seguir treballant per les persones sense llar, col·laborativament amb les entitats de tercer sector”.

Notícia Penedès TV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.