fromero

El Tinent d’Alcalde assegura un mínim de 300.000€ d’inversió directa amb motiu de l’acord de govern.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès conjuntament amb la Diputació de Barcelona, ha fet un estudi detallat de l’habitatge a la ciutat. L’estudi revela que dels 15.000 habitatges que hi ha a Vilafranca, uns 1.000 estan buits i d’aquests, 200 estan en mans d’entitats financeres dels quals només 120 estan en condicions de ser habitats de forma immediata.

En aquest escenari, l’Ajuntament fa créixer el seu parc públic d’habitatge amb la previsió de superar el centenar enguany. Segons el 1r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca, FranCisco Romero, aquesta “és la solució per garantir l’accés a l’habitatge ja que en el procés amb les entitats financeres com a molt pots arribar a preus d’habitatge protegit i aquest en aquests moments encara està per sobre del preu de mercat i no és, per tant, solució per moltes famílies”.

En aquest sentit Romero explicava que “Vilafranca som uns dels 5 primers municipis de Catalunya amb un nombre més alt de pisos de lloguer social i seguim creixent. Cada any dediquem 300.000 euros de pressupost a rehabilitació d’habitatges amb aquesta finalitat”. Romero ha refermat que les prioritats del govern són augmentar el parc públic d’habitatge social i fer-ho incidint sobretot en el Centre i al c/ Sant Pere i en matèria de planejament treballar per desenvolupar els polígons pendents situats dins la ciutat construïda.

Algunes de les mesures que proposava l’estudi de la Diputació ja s’estan duent a terme com és augmentar el nombre d’habitatges de lloguer social del parc municipal i tractar la regidora d’Habitatge des d’un punt de vista més transversal entre diverses regidories (OAC, Benestar Social i Urbanisme).

 

Vilafranca del Penedès, 26 de juliol de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.