Al gener es va activar el protocol d’emergències per baixes temperatures a Vilafranca, per tal d’oferir més places d’acollida a les persones que ho puguin necessitar. Quan hi ha un avís de previsió de temperatures molt baixes, es posen a disposició de les persones traseünts places d’acollida per poder-se resguardar del fred.

ramon_protocolfred

El regidor socialista de Benestar Social de l’Ajuntament, Ramon Zaballa, recordava que amb l’increment de places que es realitzen durant aquests avisos de fred intens, es dona cobertura a les necessitats que hi ha a la vila.

 Zaballa comentava que la Policia Local és qui principalment realitza la detecció de les persones que puguin necessitar aquest suport i que, sense forçar a ningú, se’ls explica el servei que s’ofereix per no haver de patir aquestes baixes temperatures dormint al carrer.

Les persones que s’acullen en aquest servei poden accedir a un llit sota cobert, i també se’ls hi facilita el sopar i l’esmorzar per poder suportar millor aquestes situacions de fred intents.

albergabraham

El centre d’acollida Abraham també ofereix servei de dutxes i possibilitat de rentar la roba als transeünts que ho puguin necessitar durat tot l’any.

Notícia PTV

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.