Foto presentació intercanvi juvenil BL4I

El regidor socialista de Joventut, Miquel Medialdea, acompanyat per l’assessor de mobilitat internacional del SIAJ, Sergi Gallego, la tècnica de l’associació Taller d’Art Cultura i Creació, Elsa Rodríguez, i els i les joves integrants del grup amfitrió de Vilafranca, ha presentat el projecte d’intercanvi internacional amb joves que es realitzarà a Vilafranca a partir d’aquest dimecres i que porta per títol Body Language 4 Inclusion (BL4I). Comptarà amb la participació de joves provinents de França, Letònia, Lituània, Itàlia i Irlanda.

En la seva intervenció, Miquel Medialdea ha explicat com el desenvolupament i consolidació de l’assessoria de mobilitat internacional representa una línia estratègica dins de l’àmbit de joventut i el Servei d’Informació i Assessorament per a Joves (SIAJ), aquest servei “neix amb l’objectiu d’oferir assessorament i recursos informatius per tal de potenciar que els i les joves de la vila puguin emprendre experiències internacionals”. D’altra banda, l’assessoria també té per objectiu realitzar projectes d’aprenentatge no formal amb la participació de joves de la vila i joves d’altres indrets d’Europa a Vilafranca, això facilita la creació d’una xarxa juvenil de contactes transculturals i transnacionals. Pel que fa a aquesta segona línia de treball el regidor explica que “aquest és el segon intercanvi juvenil del programa Erasmus+ realitzat a Vilafranca a través del SIAJ, després de l’Europe Creative Place, realitzat a l’abril de l’any passat”.

Es proposa un programa d’activitats que constarà d’accions de de coneixença, altres orientades a la pràctica d’activitats de teatralització i, finalment, els i les joves invertiran els darrers dies a preparar una representació conjunta que sintetitzarà i donarà a conèixer les conclusions a les quals hauran arribat. Aquesta “performance” serà oberta al públic que en vulgui gaudir i es realitzarà al Centre de la vila, el dimecres, 18 de juliol, a la tarda, darrer dia de l’estada.

Per a la realització d’aquest projecte es compta amb la participació de diverses entitats del territori, com Et. Al. i Txatxipiruli, dues entitats de joves de Vilafranca que empren el teatre com a eina de transformació social des de diferents perspectives, la Fundació l’Espiga, l’associació de jocs de taula ADALT.

Per últim, en la roda de premsa, els sis joves participants han compartit algunes de les seves expectatives en relació al projecte.  Han expressat la motivació de conèixer gent d’altres cultures, fer teatre i practicar l’anglès, així com l’oportunitat d’exercir d’amfitrions amb altres joves d’arreu d’Europa a la seva vila.

Aquest és un projecte emmarcat dins del programa Erasmus+, que té l’objectiu de promoure la mobilitat internacional juvenil per motius d’aprenentatge. La realització de l’intercanvi està íntegrament finançada per aquest programa europeu que promou l’impuls d’experiències de desenvolupament personal i competencial de les persones joves.

Notícia Penedès TV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.