Francisco Romero: “l’assoliment d’aquest premi permetrà a Vilafranca ser present per primera vegada també al Mobile World Congress (MWC), un espai referent en temes d’innovació, que se celebrarà a finals de febrer i principis de març de 2017”.

appsmartcat-copy

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, a Terrassa, ha acollit la gran final de l’smartCAT Challenge, el concurs d’emprenedoria tecnològica impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital sota el paraigua de l’estratègia smartCAT, i dins del projecte internacional “Smart City Hack”.

Vilafranca del Penedès, al costat de Sant Cugat del Vallès, Reus, Cambrils, Terrassa i Calonge, ha participat en aquest projecte que potencia la creació de solucions tecnològiques innovadores per resoldre problemàtiques dels municipis catalans, tot connectant emprenedors, desenvolupadors, organitzacions i experts tècnics. Cada una d’aquestes ciutats s’ha fet càrrec d’una àrea temàtica que agrupa diversos reptes centrats en el ciutadà.

La iniciativa s’ha estructurat en cinc grans àmbits (energia i sostenibilitat, ciutat col·laborativa, salut i benestar, cultura i turisme i mobilitat i transport) que agrupen els problemes que té la ciutadania. Cada una d’aquestes temàtiques estava liderada per les ciutats següents:

–        Sant Cugat del Vallès: energia i sostenibilitat

–        Reus i Cambrils: mobilitat i transport

–        Terrassa: salut i benestar:

–        Vilafranca del Penedès: ciutat col·laborativa

–        Calonge: turisme i cultura

Després d’un procés creatiu i d’avaluació que va finalitzar el 14 d’octubre amb una seixantena de propostes presentades, va seguir una votació on line de la qual van sortir els 10 finalistes que van arribar a la final de Terrassa: Minuts.Cat, Daysk i Cycle of Ideas per a l’àmbit de ciutat col·laborativa; Apparka i Orbit per a l’àmbit de mobilitat i transport; Guidd i Timtul per a l’àmbit de turisme i cultura; Energy Greader i Green Costumer per a l’àmbit d’energia i sostenibilitat, iPsonríe per a l’àmbit de salut i benestar.

Minuts.cat, una app que modernitza la gestió d’un banc del temps i posa en contacte amb un sol clic voluntariat, empreses i món local, va ser la gran guanyadora de la final que la portarà a participar al concurs internacional que tindrà lloc durant la pròxima edició de l’Smart City Expo World Congress, que se celebrarà a la Fira de Barcelona del 15 al 17 de novembre. També va ser guanyadora de la prova pilot de l’Ajuntament de Vilafranca com el millor projecte de ciutat col.laborativa. El tinent d’alcalde i responsable en temes d’Innovació de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, ha destacat la fita de “l’assoliment d’aquest premi, que permetrà a Vilafranca ser present per primera vegada també al Mobile World Congress (MWC), un espai referent en temes d’innovació, que se celebrarà a finals de febrer i principis de març de 2017”.

 Daysk, una altra de les app que participava en l’àmbit de ciutat col.laborativa que liderava Vilafranca i que posa en contacte emprenedors i propietaris de locals que vulguin rendabilirzar-los en base al coworking per optimitzar espai i recursos, va assolir el 3r premi en la gala.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.