maletes

L’Associació d’Amics de Puerto Cabezas, amb la presència de la regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, van han presentat una nova fase del projecte Omplim les maletes que impulsa l’associació amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca. La regidora va destacar el valor d’aquest projecte i els resultats molt favorables de la seva primera edició, afirmant la voluntat de continuar donant suport de l’Ajuntament a aquesta iniciativa. Arroyo també va fer referència a les diferents accions que es preveuen, al llarg de 2017, per fer més visible i participatiu l’agermanament amb Puerto Cabezas conjuntament amb l’ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb el suport de la Diputació de Barcelona i també del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Una primera actuació ha estat l’edició d’un tríptic que farà difusió del moment actual de l’agermanament que es distribuirà a Vilafranca i a Sant Pere de Ribes. L’equip de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas que va desenvolupar el projecte i els tres becaris que van participar a la primera edició van fer una ressenya de les activitats i resultats obtinguts el 2016 i posteriorment es van presentar les condicions per a la convocatòria de les beques pel 2017. Amb l’objectiu de facilitar eines pedagògiques a les escoles i afavorir les relacions d’intercanvi entre els alumnes de Vilafranca i Puerto Cabezas (Nicaragua), treballen en la confecció d’un material en format de “maleta” i en la realització d’activitats a les escoles. Un aspecte fonamental del projecte consisteix en la convocatòria de tres beques obertes a la participació de persones externes a l’entitat per a portar a terme les activitats als centres educatius de Vilafranca i de Puerto Cabezas.

LES MALETES PEDAGÒGIQUES
La maleta pedagògica conté material relacionat amb l’agermanament entre Vilafranca, Sant Pere de Ribes i Puerto Cabezas i amb la cooperació entre l’alumnat d’ambdues parts, fruit dels tallers de la primera edició del projecte “Omplim les maletes”. Aquesta s’anirà enriquint amb els nous materials d’aquesta 2a edició.

ELS TALLERS
Els tallers que es posaran en pràctica enguany estaran relacionats amb el medi ambient. Hi participaran els nens i nenes de les 4 escoles de Vilafranca (Sant Ramon de Penyafort, Sant Josep, Mas i Perera i Baltà Elias) i de les escoles de Puerto Cabezas (Morava Renacimiento, Niño Jesús, Julio Bucardo i Marvin Michel).

PER PARTICIPAR EN LA CONVOCATÒRIA DE LES BEQUES
S’han de reunir els següents requisits: Tenir 21 anys o més i ser resident a la Vegueria Penedès. Es valorarà tenir estudis relacionats amb l’educació i/o el medi ambient.
Les persones becades han d’assumir alguns compromisos, com ara, portar a terme l’execució del projecte, amb el suport de l’Associació, entre els mesos de març i desembre de 2017. També s’ha de tenir disponibilitat per a viatjar, entre juny i setembre a Puerto Cabezas per a una estada de tres setmanes per a desenvolupar les activitats a les escoles d’aquell municipi nicaragüenc.

QUÈ COBREIX LA BECA?
La beca que es concedirà cobreix el bitllet d’avió Barcelona–Puerto Cabezas, Puerto Cabezas–Barcelona. També l’allotjament a Managua i 150€ en concepte de dietes. Es preveu la possibilitat d’allotjament a Puerto Cabezas en cases de família.

QUÈ FER PER PRESENTAR-SE?
Abans del 15 de febrer de 2017, cal enviar un currículum per correu electrònic a amicsdepuerto@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.