voluntariat

L’oficina del Voluntariat de Vilafranca ha atès 52 persones des que es va posar en funcionament fa un any. El regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, ha fet balanç d’aquest primer any de servei que s’ofereix per tal “d’informar, assessorar i orientar les associacions i el conjunt de la ciutadania en tot allò referent al voluntariat. Des de l’Oficina atenem les persones que volen fer voluntariat i els oferim propostes per fer-ho en alguna de les entitats amb crides obertes, publicades també a la web”. Medialdea anima les entitats a “fer-nos arribar les seves crides per donar resposta a la demanda de voluntaris i voluntàries que rebem” i ampliar els àmbits d’acció del voluntariat.

Pel que fa al perfil de les persones que han sol·licitat assessorament a l’Oficina del Voluntariat destaca per edat que més d’un 15% són joves entre 16 i 25 anys, que un 71% tenen entre 26 i 60 i només un 9% són majors de 65 anys. Les persones entrevistades són majoritàriament persones en actiu i estudiants que volen aportar el seu valor i suport a les entitats sense afany de lucre d’una manera altruista, participativa i solidària.

Pel que fa a les 28 entitats que s’han dirigit a l’Oficina, han fet una demanda total de 97 voluntaris i voluntàries per als seus projectes en 51 crides concretes. Des de l’Oficina del Voluntariat s’han cobert 37 crides, 13 crides han quedat cobertes parcialment i 2 han quedat descobertes.

A banda de la gestió de les crides, l’Oficina del Voluntariat també realitza tasques d’assessorament i adaptació a la nova llei del voluntariat, així com formació a voluntaris i a entitats en l’àmbit del voluntariat. El regidor de Participació Ciutadana va avançar que el proper 13 de juliol, Vilafranca acollirà la 5a Trobada anual de Punts de Voluntariat de Catalunya. D’altra banda, el 8 d’octubre està prevista la celebració d’un acte d’agraïment públic a la tasca de les persones voluntàries de les entitats vilafranquines i també es commemorarà el Dia Internacional del Voluntariat, al desembre.

L’Oficina del Voluntariat de Vilafranca es troba situada a l’edifici de Cal Cerer al carrer de Santa Maria 2, 1er pis. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 10 a 14h i les tardes en hores convingudes al telèfon 93 892 03 58 ext.1742 o al 608 349 528 (whatsapp).

 

Més informació: http://participacioivoluntariat.vilafranca.cat/vilafranca-pel-voluntariat/punt-de-voluntariat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.