capacitats1.jpg

Aquest dimarts, 3 de desembre, coincidint amb el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, es va inaugurar l’exposició del Capacitats 2019 a la capella Sant Joan. Aquesta és la 6ª edició d’aquest programa d’activitats que organitza la Comissió Municipal pel Benestar de les Persones amb Discapacitat (CMBPD) i la regidoria de Drets Socials de l’Ajuntament de Vilafranca. Enguany l’exposició ha comptat amb la col·laboració del Club Diafragma, que ha realitzat les fotografies, tot captant moments quotidians dels usuaris de les entitats que composen la CMBPD, amb la intenció de mostrar amb una mirada inclusiva, les capacitats i potencialitats que tenen totes les persones i el que poden aportar. La inauguració va anar a càrrec del regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa que va manifestar que el paper de l’administració és “sensibilitzar i treballar per tal que tothom tingui accessibilitat a totes les àrees que permeten promocionar-se i realitzar-se com a persona, ja sigui a nivell laboral, emocional, sanitari, universitari, etc…” i ha assenyalat la importància que l’exposició del Capacitats estigui ubicada al centre de la vila “perquè dona visibilitat a un col·lectiu amb el qual ens comprometem a treballar tots dies a l’any per tal de fer una societat més justa”.

El regidor va explicar també el treball que es porta a terme a les 10 escoles de Vilafranca. Més de 1.000 nens i nenes de 3r de primària participen als tallers i activitats que organitzen les entitats de la CMBPD i que són realitzades pels seus usuaris. A secundària també es porten a terme 32 activitats a través del PIDCES (Programa Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària) que coordina la regidoria de Joventut.

Durant la inauguració es van presentar totes les entitats que conformen la CMBPD, que són Entretots, Univers Penedès, El Turó, L’Espiga, Mas Albornà, Fundació Pro-Penedès i Entrem-hi i es va poder gaudir de les actuacions musicals del Grup de Cant del Turó i el Grup de llengua de signes d’Entretots. L’exposició es podrà veure fins al diumenge 29 de desembre a la capella de Sant Joan.

El programa del Capacitats continuarà durant el mes de desembre amb diferents activitats, com cantades de Nadales, musicoterapia, una obra de teatre i una visita guiada a VINSEUM.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.