S’obre un procés perquè els joves de Vilafranca hi puguin participar activament pensant els usos i involucrant-se en la seva posterior gestió

 

Ahir, 23 de febrer, el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, presentava en roda de premsa el calendari d’actuacions que s’ha marcat perquè l’equipament per a Joves a la Pelegrina sigui una realitat al més aviat possible.

L’espai per a Joves era una de les prioritats dins el programa electoral socialista, que es feia seva una demanda popular que té recollides més de 1.500 signatures.  És per això que l’espai de Joves va ser una de les condicions per a signar l’actual pacte de govern, tal i com es va especificar en l’acord 2015-19 “rehabilitar el Mercat de la Pelegrina i posar-ho en funcionament com a un espai de dinamització i d’activitats per a joves on es puguin divertir, formar-se i desenvolupar la seva creativitat”.

El regidor socialista, Miquel Medialdea, conjuntament amb el Servei de Joventut, ha pensat un programa d’intervenció que compti amb la màxima participació de joves de Vilafranca, perquè s’hi puguin implicar amb la definició dels seus usos i la posterior gestió de l’espai. És per això que s’està creant un grup motor jove (GMJ) format per uns 30 joves de diferents entitats i agrupacions, com ja es va constituir en el Pla Local de Joventut, que seran els que participaran per tal de posar en comú els seus gustos, interessos i necessitats i així poder-ho encabir dins l’equipament. També s’ha creat un grup de treball tècnic (GTT) format per l’equip de Joventut i Serveis Tècnics, que seran els encarregats de donar forma a l’equipament i del seu encaix dins el Pla Local de Joventut.

La primera trobada dels grups de treball serà el proper dijous 17 de març a l’espai de Joventut. Tots els joves que estiguin interessats a assistir-hi es poden posar en contacte amb el Servei de Joventut a través del facebook (joventutvilafranca, twitter (@joventutvila) o per mail a l’adreça joventut@vilafranca.org.

La segona trobada serà el 14 d’abril, per fer una visita al Mercat de la Pelegrina per tal d’analitzar les seves característiques arquitectòniques i les possibilitats tècniques de rehabilitació. La tercera trobada es farà el 12 de maig, en la qual es prepararan les propostes d’espais i usos. I finalment la quarta reunió serà el 4 de juny per explicar les propostes dels usos i recollir noves opinions. D’aquesta manera de cara a la tardor, es preveu que ja es pugui presentar el plànol arquitectònic de l’Espai de Joves. “Cap al mes d’octubre preveiem tenir un disseny i que es pugui fer un retorn als joves participants en el procés. A partir de llavors caldrà establir un pressupost i un calendari d’execució”, afirmava Medialdea.

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, assegura que “anem complint el nostre programa electoral. Vilafranca necessita un equipament per joves, ja que des del tancament de l’ETC al 2004, els joves no disposen de cap espai específic per a ells. Per això volem que participin en el nostre projecte, que ens expliquin totes les seves necessitats i se’l facin seu”.

El regidor de Joventut feia una crida a tots els joves de Vilafranca, ja sigui a través d’entitats i associacions o a títol individual, a participar en aquestes jornades. “Volem donar protagonisme als joves i recollir les seves opinions. L’únic que demanem és el compromís dels joves a assistir a les 4 sessions convocades els dies 17 de març, 14 d’abril, 12 de maig i 4 de juny”, comentava el regidor.

El 23% de la població de Vilafranca són joves. Gairebé 9.000 vilafranquins són joves de 15 a 34 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.