Miquel Medialdea: “Volem afavorir el desenvolupament personal i la integració social i laboral de les persones joves a través de l’acompanyament en el procés de la recerca de feina, i la realització d’una primera experiència laboral en el món del lleure”

La Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) i el servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca s’alien un any més per desenvolupar el Tresca Jove a la vila, i oferir a les persones joves que es trobin en situació d’atur l’oportunitat de formar-se en l’àmbit de l’educació del lleure, a través del títol oficial de Monitor/a de Lleure infantil i juvenil (homologat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya). Es tracta d’un projecte finançat per la Cambra de Comerç de Barcelona i gratuït per als joves participants.

El regidor socialista de Joventut, Miquel Medialdea, i dels representants de Fundesplai, Albert Mariscal i Clara Vilagrassa van fer la presentació d’aquesta 4a edició del Tresca Jove. El regidor recordava que és una activitat adreçada a joves de 18 a 29 anys que no estudien ni treballen i que estiguin apuntats a Garantia JuvenilMedialdea posava en valor que el Tresca Jove va més enllà de l’aspecte formatiu, ja que busca “afavorir el desenvolupament personal i la integració social i laboral de les persones joves a través de l’acompanyament en el procés de la recerca de feina, i la realització d’una primera experiència laboral en el món del lleure”. Per això, a banda de la formació necessària per disposar del títol de monitor/a de lleure, el projecte inclou un mòdul de treball específic en competències i habilitats primordials per al desenvolupament i creixement personal i professional: autoconeixement, gestió de les emocions, visió crítica, resolució de conflictes i el treball en equip  a través de l’acompanyament tant individual com grupal, i un mòdul de pràctiques.

El termini que tenen els i les joves per inscriure’s de manera gratuïta al projecte és fins al 12 d’abril, a través d’un formulari en línia d’inscripció habilitat a través del web joventut.vilafranca.cat. Un cop realitzada la inscripció online, es farà una primera sessió informativa amb totes les persones interessades i, posteriorment, es realitzaran entrevistes individuals.

En cas que els i les joves requereixin més informació tant del Tresca Jove com  de la Garantia Juvenil, a través del SIAJ se’ls informarà i acompanyarà en el procés d’alta perquè puguin realitzar la inscripció correctament i complir amb tots els requisits necessaris.

Per a més informació es pot consultar el web joventut.vilafranca.cat, a través de les adreces del SIAJ siaj@vilafranca.org i La Nau lanau@vilafranca.org  i/o al telèfon 636 93 54 66 (whatsapp de La Nau).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.