Ramon Zaballa: “L’objectiu de la campanya és millorar la convivència veïnal, sobretot a les comunitats de veïns, en les quals, sovint, els comportaments no ajustats a norma, egoistes i poc empàtics provoquen malentesos i dificulten les relacions veïnals”.

 

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat la nova campanya veïnal Conviu!, que aquesta setmana inicia la fase de difusió al barri de Les Clotes. Després dels bons resultats de campanyes similars als barris de l’Espirall i Sant Julià, Les Clotes agafa el relleu en aquesta acció que incideix en la importància de l’entesa a les comunitats de veïns. Per a l’any 2017, la campanya s’estendrà a d’altres barris de Vilafranca amb l’objectiu d’arribar a tota la població.

El tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis a les persones i Promoció Social, Ramon Zaballa, han presentat el material que a partir de la setmana vinent arribarà a totes les llars i comerços de Les Clotes. Es tracta d’un cartell i un fulletó amb imatges de diverses situacions de convivència entre veïns. Ramon Zaballa explicava que el material s’ha confeccionat a partir de la diagnosi que des del Servei de Mediació i Convivència s’ha fet amb les necessitats detectades, i en base a aquestes necessitats s’elabora el material de difusió, que “vol incidir en la millora veïnal, mostrant quin el comportament desitjable en contraposició amb les actituds que caldria eradicar”. 

La campanya consta de dues fases, per una banda s’ha fet un estudi i diagnosi de la situació real de la convivència veïnal al barri, efectuat pels tècnics del servei (de febrer a octubre de 2016), i ara s’enceta la nova fase amb la difusió entre la població dels materials elaborats que es porta a terme aquest mes de novembre.

Els materials que s’han editat tenen un llenguatge visual amb missatges clars, per tal que siguin de fàcil comprensió per a qualsevol persona independentment de la llengua que parli. També s’hi ha posat un títol atractiu que juga amb el “conviure” i “com viure”: ConViu.

La campanya ha estat impulsada des del Servei de Convivència i Mediació de l’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de la Policia Local, Participació Ciutadana i Comunicació, així com de l’associació de veïns de Les Clotes. Com a acció complementària a la campanya es farà una xerrada sobre prevenció d’incendis, a càrrec dels Bombers de la Generalitat. La convocatòria és per al dia 23 de novembre, a les 19 hores, al local de l’Associació de veïns de Les Clotes (pl de la Verema, 1).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.