La regidoria de Drets socials de l’Ajuntament de Vilafranca s’ha vist obligada a portar a terme un seguit de canvis en el programa d’activitats per a la gent gran per tal d’adaptar-los a la nova situació de tancament en diversos centres per prevenir el contagi del Coronavirus i al mateix temps poder garantir que la gent gran segueixi activa.

Pel que fa a les activitats físiques als espais per a la gent gran continuaran fent-se presencialment, sempre a l’aire lliure i respectant les distàncies de seguretat. De moment les persones usuàries hi segueixen assistint sense problemes, però si en algun moment es decreten més restriccions, es passaran a format virtual.

Les classes d’activitat física saludable que es fan al Casal d’Avis del Tívoli s’estan realitzant virtualment. Cada setmana, s’envien fitxes i vídeos de tots els exercicis a les persones usuàries. La valoració és molt positiva i se seguirà en aquest format fins nou avís.

El mateix s’aplica a les classes de Txi-Kung als Casals d’Avis del Tívoli i de l’Espirall, és a dir, que se seguiran fent de forma virtual. Cada setmana s’envien unes fitxes amb fotografies, explicacions i vídeos dels exercicis. Aquesta activitat també està tenint força seguiment i molt bona valoració de les persones usuàries, per la qual cosa seguirà sent telemàtica.

En referència als Tallers de memòria, se segueixen realitzant en el mateix horari que tocaria fer presencialment però en format virtual. El material que es fa servir en aquesta activitat, unes fitxes que preparen les monitores per a cada sessió, s’han de recollir a la regidoria de la Gent Gran, c/ Vidal, 3, cada setmana a partir dels dimarts de 9 a 10’30h.

D’aquesta manera queda garantida la continuïtat de les activitats per a la gent gran, malgrat les noves mesures de tancament dels espais destinats a la gent gran.

El tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les persones i Promoció social, Ramon Zaballa, ha  explicat que la salut física i emocional de les persones grana “ens preocupa molt. Per això, malgrat el tancament parcial dels Casals, hem volgut continuar, encara que sigui telemàticament, aquells programes que mantenen actives i amb bon estat anímic les persones més grans de la nostra vila”.

Totes les activitats són gratuïtes i les inscripcions es poden fer a la regidoria, c/ Vidal, 3. Tel. 938905917.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.