DSCF0302.jpg

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, presentava les novetats que s’han estat treballant a l’Alberg de Joventut de Vilafranca, que han permès que formi part del programa de la Xarxa d’Albergs de Catalunya (Xanascat) “Vacances en família”.

Per una banda s’han portat a terme millores funcionals que possibiliten disposar d’una nova recepció i la separació efectiva d’aquest espai amb el menjador. Aquesta reforma s’ha fet amb la intenció de fer compatibles els usos del menjador amb l’allotjament dels usuaris de l’Alberg.

La segona novetat fa referència també al menjador, on s’ha posat en marxa el nou servei d’alimentació que ofereix tots els àpats a les persones que pernoctin a l’alberg i també a les entitats que ho sol·licitin amb antel·lació. Una vegada iniciat aquest servei, es completa la implantació dels serveis bàsics. Aquest és un valor afegit que ha de fer augmentar les estades de grups i també l’ús social. També gràcies a aquest servei, l’Alberg de Vilafranca podrà participar per primera vegada aquest any 2020 en el programa “Vacances en família”, que està pensat per a famílies amb fills menors de 18 anys i té preus ajustats i assequibles.

El regidor, Miquel Medialdea, explicava que “entrar a formar part d’aquest programa és una bona oportunitat per tal d’impulsar l’Alberg, ja que ens permetrà obrir, de març a novembre, 14 caps de setmana. És una aposta forta per augmentar els dies que estarem disponibles, amb una ocupació mínima garantida”

En aquest sentit el responsable de l’Alberg, Dani Sáez, subratllava que “Vacances en família” té molta demanda, “omple el 85% de l’oferta a Catalunya i a Vilafranca oferirem al programa el 50% de les places. Com més opcions d’obrir tinguem, més públic podrem atraure”.

Sáez explicava també que dins el programa de la Xanascat, l’Alberg obrirà alguns ponts i l’oferta es complementarà amb activitats familiars que ja s’estan preparant. Així mateix també s’habilitarà un espai de jocs infantils i biblioteca a la sala d’estar de la 1a planta i es millorarà l’espai exterior, dignificant la zona enjardinada i fent-la més segura per a l’ús d’infants.

Finalment el regidor Miquel Medialdea recordava que el de Vilafranca “és l’únic alberg de la comarca i això ens dona l’oportunitat que faci d’agent turístic i atregui un perfil diferent de visitant”. El regidor avançava també que l’oferta d’activitats estarà lligada a la cultura popular, aprofitant l’ampliació de la Casa de la Festa Major i també l’oferta que proposa Vinseum, entre d’altres.

L’Alberg de Vilafranca fa 9 mesos que està adherit a la xarxa Xanascat i té una capacitat per a 60 persones distribuïdes en 10 habitacions de 8, 4 i 2 llits, totes amb serveis i dutxes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.