Ramon Zaballa:Volem reduir les desigualtats socials afavorint la participació dels infants amb risc d’exclusió socials a les activitats de lleure educatiu durant el període estival. Per altra banda, amb les targes alimentàries, garantim una alimentació adequada en els períodes no lectius, quan les famílies no disposen de beques menjador”.

El regidor socialista de Drets Socials de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, ha presentat diverses accions que farà el consistori aquest estiu per afavorir la inclusió i el suport a famílies vulnerables perquè puguin complir les necessitats bàsiques i gaudir del lleure. El regidor ha estat acompanyat per la vicepresidenta de l’associació RESSÒ, que gestiona el Rebost Solidari, Núria Figuera, i la cap tècnica de la regidoria de Drets Socials, Montse Domènech.

D’una banda, Zaballa ha explicat que 141 infants d’educació infantil i primària disposaran de beques per participar en els casals d’estiu organitzats a cinc escoles vilafranquines. Aquests casals disposaran de vetlladors per garantir la plena inclusió dels infants. L’Ajuntament hi destina 35.000 euros. 8 famílies vulnerables més rebran ajuts per import de 1.870 euros per poder assistir a activitats de lleure infantil no conveniades i organitzades per entitats esportives o culturals de la vila. “Aquestes beques afavoreixen la inserció socieducativa en aquells infants que pateixen risc d’exclusió social”, afirmava el regidor.

L’Ajuntament afavoreix l’accés i la reducció de preus dels casals d’estiu a tots els participants, i facilita la cessió d’espais, la gestió de la neteja en espais que ocupen entitats, a banda de tota la oferta cultural, de turisme, medi ambient, esports i programes com l’H2oci i Vilaestiueja.

D’altra banda, l’Ajuntament de Vilafranca ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Pere Tarrés per a la realització d’unes colònies becades d’adolescents la segona setmana d’agost. “Les colònies són una eina més en el treball socioeducatiu amb les i els adolescents i per afavorir la participació del grup, l’abordatge de l’aïllament i facilitar la circulació social cap a altres activitats normalitzades”, comentava Zaballa. 12 adolescents que assisteixen regularment al Servei d’Intervenció Socioducativa participaran a les colònies que es faran a Tiana, becats per la Fundació Pere Tarrés, en el marc de la campanya “Ajuda’ls a créixer” dirigida a reduir les desigualtats socials.

15.000 euros en targetes alimentàries a famílies de Serveis Socials

D’altra banda, el regidor de Drets Socials ha agraït la tasca de l’associació RESSÒ, que gestiona el Rebost Solidari, i que atén anualment les necessitats alimentàries d’unes 1.500 famílies i que durant aquest estiu farà arribar 15.000 euros en targetes solidàries d’un import de 50 euros cadascuna i que permetran arribar a un total de 237 infants de famílies en situació de risc. Núria Figuera recordava que en el Gran Recapte de 2020, per la situació de pandèmia, no es van recollir aliments als supermercats sinó diners. Dels diners recollits, a Vilafranca arribaran 15.000 euros, corresponents a 300 targetes de 50 euros cadascuna .“Les targetes es repartiran a través dels Serveis Socials municipals després de valorar la situació de les famílies. S’ha determinat que se’n beneficiaran unes 160 famílies, amb un total de 237 menors, que durant el curs reben beques de menjador, però a l’estiu deixen de rebre aquest ajut”, ha dit la vicepresidenta de Ressò. Restarà un romanent de 63 targetes per atendre situacions d’emergència, per si alguna família ha de rebre més d’una targeta.

Figuera ha deixat clar que aquestes targetes serveixen per adquirir “únicament productes alimentaris i el supermercat assignat és Caprabo, fruit d’un acord entre el Banc d’aliments i aquesta empresa d’alimentació”.

Segons Ramon Zaballa, regidor de Drets Socials, amb aquestes actuacions concretes “l’Ajuntament pretén reduir les desigualtats socials afavorint la participació dels infants amb risc d’exclusió socials a les activitats de lleure educatiu durant el període estival. Per altra banda, amb les targes alimentàries, garantim una alimentació adequada en els períodes no lectius, quan les famílies no disposen de beques menjador”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.