Entre finals d’aquest any i principis del vinent l’Ajuntament té previst ampliar el nombre de nínxols en 56 i 40 cineraris al cementiri.

Arran de la festivitat de Tots Sants amb les tradicionals visites als cementiris, l’Ajuntament de Vilafranca té previst reforçar horaris i serveis de cara a facilitar a la ciutadania l’assistència al recinte del cementiri en unes dates tant assenyalades. El regidor socialista de Governació, Miquel Medialdea, ha presentat aquest migdia les ampliacions de serveis i algunes novetats relacionades amb el recinte del cementiri de Vilafranca.

Tot i que enguany ja no hi haurà restriccions sanitàries relacionades amb la COVID19, des de l’Ajuntament el regidor ha recomanat “evitar aglomeracions i que les visites al cementiri es facin de manera esglaonada al llarg de tota la setmana vinent i fins a l’1 de novembre. Al cementiri estaran senyalitzats itineraris recomanats”. L’horari durant la setmana del 25 d’octubre a l’1 de novembre serà cada dia de les 9 a les 18h, de forma ininterrompuda i es reforçaran serveis com el de disposar d’escala per accedir als nínxols més alts.

Com és tradicional els dies 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre, hi hauran instal·lades parades de venda de flors i elements florals ornamentals a la plaça del Pedró, situada prop del cementiri.

Enguany es tornarà a fer la pregària del dia dels difunts el 2 de novembre, a les 17h, davant la capella del cementiri. Relacionat amb la capella, Miquel Medialdea ha explicat que en aquesta edificació, declarada bé cultural d’interès local i que porta dos anys tancada per l’aparició d’unes esquerdes en el seu interior, ben aviat s’hi farà una important intervenció consistent en la reparació i el reforç estructural. Aquest projecte s’executarà després d’haver fet un estudi arquitectònic profund. Les obres tenen un pressupost  de 122.666,86€.

Finalment el regidor ha avançat que entre finals d’aquest any i principis del vinent l’Ajuntament té previst ampliar el nombre de nínxols i cineraris al cementiri per tal de donar resposta a les demandes existents, que s’han incrementat arran de la pandèmia. En total es construiran 56 nínxols i 40 cineraris nous. El regidor explicava que de cineraris (espais per col·locar urnes amb cendres de persones difuntes) “actualment no n’hi ha de disponibles i de nínxols, amb la previsió que havíem fet abans de la pandèmia, podria ser que ens quedéssim curts a mitjà termini, arran de l’increment de defuncions del darrer any i mig”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.