El pressupost puja un 4% respecte a l’any passat i serà de 50’6M€, un 25% es destinarà a l’Àrea de Serveis a les Persones.

 Pel que fa a les inversions pel 2017, FranCisco Romero, destaca la urbanització de les vies, l’espai per a joves (Pelegrina), la millora de les instal·lacions esportives amb l’ampliació de pavellons esportius, la 1a fase de la rehabilitació de l’antic hospital, la millora dels espais públics i la millora d’eficiència energètica.

Digital StillCamera

Dilluns es va celebrar al saló de sessions de la Casa de la Vila, l’audiència pública del pressupost per al 2017. El pressupost presentat és de 50,6 milions d’euros, xifra que representa un increment entre un 4 i un 5% respecte a l’any anterior, a causa d’un augment de les subvencions d’altres administracions, i que permetrà fer més obra i més projectes.

El tinent d’alcalde, FranCisco Romero, ha explicat que l’Ajuntament continuarà donant els 51 serveis, que executen més de 200 programes d’activitats no obligatòries, que l’Ajuntament fa voluntàriament. A més dels convenis i suports que es tenen amb entitats, més de 400: 50 convenis estables, i quasi 150 subvencions a entitats diverses: esportives, socials, culturals…

Pel que fa als principals projectes d’inversió, Francisco Romero, ha destacat  “la urbanització de les vies, l’espai per a joves (Pelegrina), la millora de les instal·lacions esportives amb l’ampliació de pavellons esportius, la 1a fase de la rehabilitació de l’antic hospital, la millora dels espais públics (voreres, carrers,…) i la millora d’eficiència energètica (enllumenat), que ens permetrà també estalviar despesa”.

Tot i que les xifres macroeconòmiques apunten a una petita millora de l’activitat econòmica, les xifres d’usuaris de Serveis a les Persones continuen mantenint-se i aquesta millora no arriba encara a les famílies. En aquest sentit el pressupost municipal té molt en compte l’Àrea de Serveis a les Persones, que té al capdavant el regidor, Ramon Zaballa. El pes del pressupost pel que fa a l’àrea es manté respecte a l’any passat perquè “malgrat les xifres dels indicadors macroeconòmics, la realitat és que aquesta crisi ha estat estructural i ha afectat seriosament l’estat del benestar. Bona part dels llocs de treball que es creen darrerament són precaris i, per tant, les necessitats socials continuen existint”. Així, aquest any 2017, l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social comptarà amb 9, 5M€, que representa gairebé el 25% del pressupost total.

Zaballa vol continuar treballant durant aquest 2017 en projectes que estan donant molt bons resultats com són el Programa de Rehabilitació d’Habitatges amb finalitat Social i la 2a edició del programa “Vilafranca Inclusió”, “dos projectes que posicionen l’Ajuntament de Vilafranca en els llocs capdavanters en despesa social”. Dins l’Àrea de Serveis a les Persones, tenen un paper molt important els programes que treballen amb la Gent Gran com el programa “Compartim Àpat”, el servei d’àpats a domicili, el servei de teleassistència, els xecs servei d’Atenció Domiciliària o el projecte “Activa’t tu pots” entre d’altres.

També es prioritzen els programes destinats als adolescents i la infància com el Centre Obert, la Casa Petita, el servei de suport socioeducatiu o el projecte apoderament parental. L’atenció a la Dona també hi tindrà un paper important.

Una gran part dels recursos però assegurava el regidor “aniran destinats a les ajudes a les famílies amb problemàtiques socials i laborals, que requereixen cobrir les necessitats bàsiques o ajudes contra la pobresa energètica i d’habitatge”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.