Més del 70% del pressupost es destina a l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans i a l’Àrea de Serveis a les Persones. El Pla d’Intervenció Integral del Centre disposarà de 5,5 milions d’euros de nova inversió, que representarà una autèntica llei de barris per a tota Vilafranca.

Romero: “Aquest pressupost amb un pes protagonista de les àrees d’Urbanisme i Serveis a les Persones, assegura la cohesió social i alhora, posa en marxa les inversions més importants en renovació urbana i habitatge des del 1979”.

El tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, ha presentat en roda de premsa els pressupostos municipals per al 2021 que l’equip de govern portarà a aprovació del ple municipal el proper dimarts 15 de desembre. Es tracta del pressupost més elevat aprovat mai pel consistori des dels ajuntaments democràtics (60.590.436 euros) incrementant en un 7,7% el del 2020 i amb una inversió rècord d’uns 10 MEUR en un sol any. El regidor ha subratllat que amb “el lideratge de l’Ajuntament, que posa a l’abast aquesta eina potent que és el pressupost, Vilafranca ha de poder sortir de la crisi de la pandèmia reforçada”.

El 43% del pressupost es destina a l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, que comptarà amb 5’5 milions d’euros per al Pla d’Intervenció Integral del Centre i c/ del Comerç i 1’7 milions a inversió en Habitatge. El 30% del pressupost 2021 es destinarà a l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, la qual cosa suposa un increment del 10% respecte al pressupost de 2020.

Francisco Romero, ha ressaltat que la situació difícil que viu la societat “requeria una proposta de pressupost a l’alçada del moment. Tenim un pressupost que és el més important de la història, amb la inversió per habitant més elevada entre les ciutats de la segona corona a l’entorn de Barcelona”. Romero ha afirmat que altres ciutats hauran d’apujar els impostos per mantenir el nivell inversor. “Aquest no és el nostre cas, perquè tenim un endeutament baix i un ajuntament sanejat i ho fem sense preveure encara els ingressos del pla de rescat de la Unió Europea, que poden suposar ingressos addicionals”, ha remarcat el regidor. De les inversions ha destacat la continuació de les obres d’ampliació de VINSEUM amb una inversió plurianual de 7 MEUR, la interconnexió amb els polígons i pobles propers a través de carrils per a vianants i bicicletes i la millora del Centre Àgora (2,2 MEUR) i , finalment les inversions del PIICC. “En global, tindrem uns 8 MEUR per invertir en el pla. Serà una autèntica llei de barris per a Vilafranca. Suposarà una renovació urbana sense precedents que repercutirà en diferents barris com el Centre, el Molí d’en Rovira, Sant Julià o el Poble Nou”, ha afirmat. En aquest àmbit, Romero també ha fet èmfasi en les inversions en habitatge. A banda dels 12 allotjaments per a joves al carrer Vidal, es destinen partides importants a rehabilitació, a la compra d’habitatges mitjançant el dret de tempteig i retracte, a les millores de l’eficiència energètica dels edificis i instal·lacions municipals, a subvencions a particulars per la millora de l’eficiència energètica i a la rehabilitació, a millores de voreres, de l’espai públic, de l’asfaltat i de les àrees de joc infantils als parcs. També es renovarà el programa “A Punt” per a l’ocupació de joves. Romero concloïa assegurant que “aquest pressupost amb un pes protagonista de les àrees d’Urbanisme i Serveis a les Persones, assegura la cohesió social i alhora, posa en marxa les inversions més importants en renovació urbana i habitatge des del 1979”.

Vilafranca del Penedès,  9 de desembre de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.