FranCisco Romero:“els joves aportaran el seu talent per transformar Vilafranca i alhora adquiriran una experiència laboral d’un any treballant amb tècnics tutors dins l’Ajuntament que els donaran suport i els hi faran l’acompanyament”.

El tinent d’alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, ha presentat una iniciativa vinculada al Pla d’Intervenció Integral del Centre i del c/ Comerç (PIICC) i que està adreçada a joves de Vilafranca de fins a 35 anys i amb titulació superior, ja sigui grau universitari o de cicle formatiu de grau superior (CFGS). El programa, anomenat “A.” (A punt), consisteix en 4 plans d’ocupació amb finançament 100% municipal, mitjançant els quals es podran contractar fins a un màxim d’1 any 4 joves de fins a 35 anys per treballar en tasques relacionades amb el PIICC.

Romero ha recordat que el PIICC és un pla transversal entre diverses regidories de l’Ajuntament que ha de ser una “eina útil per sortir de la crisi provocada per la COVID-19 i promoure un desenvolupament urbà sostenible i una renovació urbana en tots els barris de Vilafranca”. El tinent d’alcalde també ha recordat que el PIICC compleix la majoria d’indicadors dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030 i està preparat “per captar finançament europeu amb el qual es puguin accelerar les actuacions previstes”. En aquest marc, Romero ha presentat el projecte “A.” com una de les potes del PIICC adreçada a la gent jove fins a 35 anys amb titulació superior, “que ha patit dues crisis i té un índex d’atur elevat. Amb el nom de A. volem exemplificar que tenim una generació de joves que està a punt, preparada i disposada a treballar en projectes de ciutat”. Per Romero, el benefici serà mutu: “els joves aportaran el seu talent per transformar Vilafranca i alhora adquiriran una experiència laboral d’un any treballant amb tècnics tutors dins l’Ajuntament que els donaran suport i els hi faran l’acompanyament”. Els perfils que es busquen són un/a tècnic/a en eficiència energètica, un/a tècnic/a en gestió i difusió de dades, un/a tècnic/a de dinamització juvenil i cultural i un/a tècnic/a en habitatge. Les bases de les convocatòries es poden trobar al web www.vilafranca.cat/apunti les persones interessades podran presentar el seu currículum fins al dia 9 de desembre. Es farà un procés de selecció en base a les competències dels aspirants. El programa, amb una durada d’un any, segons explicava Francisco Romero, té vocació de continuïtat i d’ampliar-se en un futur. “Volem que la gent jove s’impliqui en els temes de la ciutat i el programa A. és una bona oportunitat”, ha dit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.