La regidoria d’Igualtat impulsa sessions de formació als responsables de les barres i dels balls i colles castelleres per incorporar-los al dispositiu de detecció i activació de protocol, en cas de situacions d’agressió sexista o LGTBIfòbia

puntsliles
La regidora socialista d’Igualtat, Montse Arroyo, durant la roda de premsa de presentació de la campanya.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, a través de la regidoria d’Igualtat, ha presentat la campanya de sensibilització i prevenció d’agressions sexistes i LGTBIfòbiques durant la propera celebració de la Festa Major. Del 28 d’agost a l’1 de setembre s’instal·larà el Punt Lila, itinerant segons la ubicació dels actes de nit, ampliant l’horari de funcionament i amb l’atenció de quatre persones -dues fixes al Punt Lila i dues que es mouran per la zona-, que aniran identificades amb una samarreta i un braçalet de la campanya. Com a novetat, aquest any es realitzen unes sessions formatives a diferents col·lectius de la festa, com a mesura de suport a les tasques de sensibilització i resposta dels agents lila. Concretament, es formaran responsables de cadascuna de les barres de Festa Major que gestionen els Administradors de la FM, i a membres dels balls i colles castelleres. Aquestes sessions oferiran eines de sensibilització i actuació en cas d’agressió sexista o LGTBIfòbica, així com de prevenció de riscos en el consum. La regidora socialista d’Igualtat, solidaritat i cooperació, Montse Arroyo, ha explicat que s’ha cregut “oportú fer aquestes formacions perquè hi hagi persones pendents de conductes no desitjables, que puguin reforçar el paper del Punt Lila”. Arroyo ha afegit que el Punt Lila “és un espai de denúncia, però també de sensibilització” i fa una “crida a la corresponsabilitat de tothom”.

Les ubicacions del Punt Lila seran:
Nits del 28 i 30 d’agost i 1 de setembre, de 00.30 a 4.30h, a la rambla de Sant Francesc.
Nits del 29 i 31 d’agost, de 00.30 a 6h, a la zona esportiva municipal.
D’altra banda, hi ha un telèfon d’atenció actiu les 24 hores del dia, el Telèfon Lila: 664 848 133.
Finalment, als carrers propers a la celebració dels actes festius es reforçarà la comunicació de prevenció amb la col·locació de 240 banderoles amb missatges contra les agressions sexistes i LGTBIfòbiques. El dispositiu s’activa un any més per Festa Major i coordina els serveis de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, el SIAD, Administradors de la FM, Policia Local i Mossos d’Esquadra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.