El Grup Municipal Socialista es reafirma en la línia de treball que es va iniciar amb l’aportació de més de 2M€ que es va aprovar per iniciar els treballs i que consoliden aquest projecte com un projecte clau del programa socialista.

528_El Palau Reial.jpg

El Govern cofinançarà amb gairebé 2 milions d’euros el projecte “VINSEUM: Centre Nacional de la Cultura del Vi” per convertir l’espai en un centre nacional de referència del vi.

Al 2012 després de la tasca portada a terme pels diputats del PSC al Congrés de Madrid, el Vinseum va rebre la primera aportació per a la seva reforma del Ministeri de Foment amb un valor de 2.300.000€, un 75% del cost total de l’obra. Ara el Vinseum ha obtingut el finançament per impulsar la segona fase del projecte VINSEUM: Centre Nacional de la Cultura del Vi, una remodelació i ampliació del museu vilafranquí amb l’objectiu de promoure turísticament el patrimoni vitivinícola de Catalunya. Aquesta segona fase del projecte compta amb un pressupost de 4 milions d’euros. La Generalitat hi aportarà un total d’1,9 milions, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l’Ajuntament de Vilafranca hi aportarà els 2 milions restants.

Les obres començaran aquest any 2017, amb una inversió prevista de mig milió d’euros. L’any vinent se n’invertiran 2 milions més, i el milió i mig restant, abans de 2010, que és quan la intervenció ha d’estar finalitzada.

El Grup Municipal Socialista es reafirma amb la línia de treball que es va iniciar amb l’aportació de més de 2M€ que es va aprovar per iniciar els treballs i que consoliden aquest projecte com un projecte clau del programa socialista.

El projecte pretén crear les condicions adequades per tal que el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya VINSEUM esdevingui un centre nacional de referència del vi. La reforma i ampliació del Museu ha de convertir-lo en una eina de conservació, restauració i promoció del patrimoni cultural i artístic, així com també en un reclam turístic, generador d’activitats formatives, d’innovació i de recerca, i catalitzador de col·laboracions entre el teixit associatiu, cultural i empresarial del territori. En concret, el projecte inclou la millora i ampliació de les instal·lacions de l’edifici Palau Reial, i comporta l’enderroc de l’edifici de Cal Pa i les Figues i la construcció d’un nou edifici de tres plantes per a exposicions, amb espais addicionals per a tasques de preparació i suport. L’enderroc de Cal Pa i les Figues permetrà fer un estudi arqueològic del solar, amb vinculació al casc històric des del segle XIII.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la darrera convocatòria dels  FEDER 2014-2020 presentada pel Departament de Governació l’any passat, amb l’objectiu de promoure un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l’estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.