Els Premis de Prevenció d’Incendis Forestals lliurats aquests dissabte de forma telemàtica per la Diputació de Barcelona a projectes presentats per les Agrupacions de defensa Forestal de la província, van reconèixer el projecte Escola del Foc de Catalunya, presentat per l’ADF La Carrerada. El premi té una dotació econòmica d’11.000 euros.

L’ADF La Carrerada és una ADF jove, creada l’any 2015 continuant la tasca de l’anterior GEIF, i compta amb el suport dels Ajuntaments de Vilafranca del Penedès, La Granada i les Cabanyes i del col·lectiu Bosc Verd.

El premi Jordi Peix, per a projectes d’informació i sensibilització de la societat per la prevenció dels incendis, va ser lliurat telemàticament pel diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals, Josep Tarín, al regidor de Governació i Protecció Civil de Vilafranca i president de l’ADF La Carrerada, Miquel Medialdea. El projecte presentat consisteix en el condicionament de l’espai verd municipal de Cal Gallina, un pati interior d’illa situat al centre de Vilafranca entre els c/ General Cortijo, Amàlia Soler i Cal Bolet, com a viver forestal per proveir les ADF i entitats de planter per a futures reforestacions i també crear-hi un espai d’educació ambiental, principalment per als alumnes de les escoles. El projecte també inclou d’un projecte museístic amb plafons i es programaran itineraris i xerrades d’experts, on s’hi parli de sostenibilitat, canvi climàtic, biodiversitat o reforestacions. Es tracta d’un projecte pioner en el que hi ha implicades nombroses entitats i associacions del territori.

El regidor Miquel Medialdea es mostrava molt content del reconeixement de la Diputació de Barcelona al projecte de l’Escola del Foc de l’ADF La Carrerada i explicava que en un inici es plantejava aprofitar el pati de Cal Gallina com a viver forestal per a futures reforestacions però “vam veure que l’amplitud de l’espai donava per molt més i amb els companys de l’ADF ens vam posar a treballar per treure-li més suc. D’aquí va sorgir l’idea d’una Escola de Foc, per fer divulgació sobre els aspectes bons i dolents que comporta el foc, a la qual s’hi poguessin sumar altres entitats del territori i de fora”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.