marroyo

El dimecres 15 de novembre es va dur a terme a Barcelona una  jornada sobre “La contribució del món local a l’educació per al desenvolupament: Reptes i experiències”, organitzada per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb l’entitat europea Platforma, en el marc dels Dies Europeus de la Solidaritat Local.

Platforma és una xarxa que articula 30 governs locals i regionals europeus  i també les associacions que els representen a nivell nacional, europeu i mundial. Els seus objectius són, per una banda, organitzar i promoure l’intercanvi de coneixement i l’aprenentatge mutu entre les entitats de la xarxa i, per altra banda, reforçar i promoure el paper dels governs locals i regionals en les polítiques de desenvolupament. Des de l’any 2015 desenvolupa una línia de treball dedicada a la promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

En la jornada han participat representants de la Diputació de Barcelona i de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya i també, experts en Educació pel Desenvolupament, representants d’entitats europees i d’ajuntaments de la demarcació de Barcelona que presentaven experiències en aquest àmbit.

La Regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo,  va presentar l’experiència de la Campanya de Divulgació de l’Agenda 2030–Objectius del Desenvolupament Sostenible que s’està desenvolupant al llarg d’aquest any 2017. Sota el títol “Com apropar l’agenda global a l’àmbit local?”, la regidora va explicar les activitats d’aquesta campanya: la publicació del dossier Agenda 2030; l’exposició 45 Lineals- Solidaritat i Sostenibilitat realitzada per l’escola d’art Arsenal, el programa Agenda 2030-Objectius de Desenvolupament sostenible de Ràdio Vilafranca i Penedès TV i l’exposició Transformant el món, els ODS.

També es van presentar experiències dels ajuntaments de Palafolls, Sant Feliu de Llobregat i Montornès, així com de l’entitat holandesa LBSNN, dedicada a la coordinació dels agermanaments entre municipis holandesos i ciutats de Nicaragua.

Notícia Penedès TV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.