recepcio-mestres-al-hoceima-21-11-16

La delegació de mestres ha realitzat una visita a Vilafranca i a la comarca de l’Alt Penedès, en el marc d’un projecte de cooperació impulsat per l’ONG penedecenca Equalmón: “Xarxa d’Escoles Sense Violència a la Província d’Al Hoceima (Marroc)”. El projecte, que compta amb el finançament de l’Ajuntament de Vilafranca, mitjançant les convocatòries anuals per a projectes de cooperació, té des de els seus inicis, com a entitat interlocutora al Marroc a l’organització AFFA (Associació Forum de Femmes).

Al llarg d’aquests dies, els docents marroquins visiten cinc centres de secundària de Vilafranca, Sta. Margarida i els Monjos i Sant Martí Sarroca, on faran sessions d’intercanvi amb docents d’aquests centres, coneixeran diferents experiències d’aquests centres i explicaran les seves pròpies experiències i resultats de les activitats desenvolupades en el marc del projecte, fonamentalment, el treball per la igualtat de gènere, pels drets dels infants; les activitats per a la resolució de conflictes i la creació dels anomenats Clubs dels Drets Humans.

Cal destacar que l’experiència desenvolupada en la província d’Al Hoceima està obtenint uns resultats molt interessants fins el punt que s’està replicant el model de treball del Clubs dels Drets Humans en diferents centres de secundària d’altres ciutats del Marroc, en alguns casos amb el suport del propi Ministeri d’Educació.

La regidora va destacar la bona tasca d’Equalmón en el camp de la cooperació internacional de la qual aquest projecte és una mostra i va agrair també la constància i solvència de l’organització AFFA que ha treballat intensament i de forma continuada en la concreció d’aquest projecte.

El grup que visita Vilafranca i comarca està integrat per un representant de la Delegació Territorial Provincial del Ministeri d’Educació del Marroc, el Sr. Said El Khattabi; un representant de l’AFFA, el Sr. Khalid El Moulahid; el Director d’un centre de secundària de la ciutat d’Al Hoceima; Sr. Mohamed Yamin i un professor també d’un centre de secundària de la mateixa ciutat i coordinador d’un dels Clubs dels Drets Humans creats en el marc del projecte, Sr. Munir Affassi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.