Els dies 3 i 4 de març tingué lloc a la ciutat marroquina de Tànger (Marroc) la cloenda institucional del projecte “Suport a la creació i funcionament de les Comissions de Paritat i d’Igualtat als municipis rurals de la Regió Tànger-Tetuàn” impulsat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.
L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb altres 12 ajuntaments catalans, participen i donen suport a aquest projecte que té com a objectiu general contribuir a la millora de les condicions de vida i de la situació socio-econòmica de les dones joves residents en l’àmbit rural de la Regió per permetre’ls l’assoliment d’un nivell més adaptat de desenvolupament humà.


La contrapart marroquina en aquest projecte és l’administració regional, és a dir, el Consell Regional Tanger-Tetuan i Al-Hoceima, el programa de Nacions Unides pel Desenvolupament (PNUD) i l’associació marroquina ADELMA.
El programa de l’acte de la Cloenda institucional del projecte, es van fer diverses presentacions de resultats, impactes, bones pràctiques i metodologies desenvolupades al llarg d’aquesta segona fase del projecte. Es va realitzar la visita a dues de les Comunes Rurals beneficiàries del projecte, on clarament va quedar exposat que les principals mancances a treballar, a més del paper de l’ Igualtat als municipis, queda molt camí a recòrrer pel que fa a la Salud, principalment Salud de la Dona, i l’Absentisme escolar a més de propulsar el turisme rural en aquestes columnes. Ara com ara va quedar molt clar la possible continuïtat del projecte en una nova fase, centrant-se en les necessitats detectades en el moment de diagnosi sobre el terreny dels tècnics que participaven en el projecte.
Entre les actuacions realitzades en el marc d’aquest projecte, el març de 2015, va tenir lloc a Vilafranca la Jornada “La dona marroquina: Reptes i oportunitats a Catalunya i al Marroc” en la qual van participar diversos ajuntaments catalans i marroquins, a nivell institucional i tècnic i també representants d’associacions que treballen amb col·lectius de procedència marroquina a Catalunya per tal d’adquirir competències tècniques.
La Regidora de Solidaritat i Cooperació Montse Arroyo va formar part de la delegació catalana, conjuntament representants dels FCCD i  d’altres ajuntaments catalans, tot duent a terme en el propi terreny el desplegament del que suposa les politiques de Solidaritat i Cooperació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.