Aquest és un projecte que el PSC portava al seu programa electoral i que desenvolupa FranCisco Romero dins la seva àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans.

La casa de la Festa Major passarà de tenir 300 a 800m2 situant-se al nivell de ciutats com Tarragona o Barcelona, que tenen espais per al seu patrimoni folklòric dotats amb 800 i 1.000m2.

franciscocasafm

Ja s’ha presentat el projecte de reforma i ampliació de la Casa de la Festa Major, que es preveu estigui enllestit a finals de l’any vinent. El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, ha dit que aquest projecte és prioritari per a l’equip de govern “ja que és un dels projectes que els socialistes portàvem al programa electoral” i el vol tenir adjudicat per iniciar obres a la tardor. Es preveu una durada de les obres de 12 mesos”. Paral.lelament a les obres haurem de treballar en la proposta museogràfica que també caldrà licitar”, ha dit Romero.

El projecte arquitectònic que va guanyar, obres de l’estudi d’arquitectura Genís-
Planelles, defineix un els espais de la nova Casa de la Festa Major unint dues parcel.les, la de l’antic mercat del peix, que és un edifici catalogat del 1911, obra de l’arquitecte Santiago Güell, i la de l’edifici del costat, situat al c/ Muralla dels Vallets, que s’enderrocarà, i un s’hi construirà un edifici amb planta baixa+3 plantes. També caldrà traslladar a un altre indret l’estació transformadora que hi ha en aquest edifici actualment. Romero ha remarcat que, amb aquesta ampliació, la Casa de la Festa Major passarà d’uns 300 a uns 800m2 “situant-se al nivell de ciutats com Tarragona o Barcelona, que tenen espais per al seu patrimoni folklòric dotats amb 800 i 1.000m2, respectivament i superant la Casa de la Patum de Berga, que en té 300”. El projecte arquitectònic té un pressupost de 735.000 euros i es compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 650.000 euros. A tot plegat caldrà sumar-hi uns 200.000 euros del projecte museístic, de manera que l’Ajuntament preveu acabarà aportant-hi uns 400.000 euros. El tinent d’alcalde ha remarcat que l’edifici annex que es construirà serà una edificació moderna i sostenible, dotada de plaques fotovoltaiques, amb aprofitament màxim de la llum i construït amb materials de proximitat. Pel que fa a la seva distribució, l’entrada principal a la Casa de la Festa Major, serà per la planta baixa l’edifici de nova planta que es construirà al c/ Muralla dels Vallets i no per la sala d’exposició de les peces folklòrics com succeeix actualment. La primera planta d’aquest nou edifici, que coincideix amb l’actual sala d’exposició de les peces folklòriques (159m2) a causa del desnivell del terrenys, acollirà una sala nova d’exposicions de 75m2. La segona planta d’aquest edifici nou acollirà una sala d’audiovisuals de 77m2 que estarà provista d’un mirador simulant un balcó que permetrà veure les peces folklòriques des d’una certa alçada. Finalment, la segona planta acollirà una sala per a tallers escolars i infantils de 46m2 i una petita terrassa d’11m2 que permetrà veure la coberta de l’edifici patrimonial de l’antic mercat del peix. A la coberta d’aquest edifici es preveu situar les plaques fotovoltaiques.  FranCisco Romero assegura que amb aquesta ampliació i reforma, Vilafranca se situa al capdavant de les ciutats que posen en valor el seu patrimoni folklòric. Un element tant característic com la Festa Major de Vilafranca “ens fa únics i un referent a Catalunya. També cal destacar l’important paper social i cultural que desenvolupa la Festa Major, fomentant el sentiment de pertinença a la ciutat i esdevenint un valuós element de cohesió social”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.