L’obertura es fa coincidint amb la posada en marxa de l’equipament per a Joves a la Pelegrina i comptarà amb un responsable de dinamització i de control de les instal·lacions

pista-poliesportiva-Pau-Boada

El tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, Ramon Zaballa, explicava aquesta setmana en roda que després de l’estiu s’obrirà la pista esportiva de l’escola Pau Boada, tal i com es va plantejar a la llei de Barris de l’any 2007. Zaballa va recordar que el procés participatiu ciutadà que es va portar a terme,  va permetre dissenyar un pla d’actuacions ajustada a les necessitats veïnals del moment i comportà la redacció d’un document que contemplava tots els àmbits del barri: comerç, mobilitat, ocupació, educació, esport…  En aquest context, donat el canvi d’ús de la plaça Espirall 58, que es dedicava a encabir instal·lacions per a la gent gran “es decidí ampliar i cobrir una de les pistes esportives de l’escola Pau Boada amb l’objectiu de donar resposta tant a la demanda de la pròpia escola com a dotar d’equipaments esportius al barri i a les entitats esportives de la vila”.  El regidor apuntava al fet que en aquests darrers anys l’horari de la pista ha estat ampliat durant els dies laborables per poder donar resposta a les peticions d’equipament de diferents entitats esportives de Vilafranca. 

Actualment, analitzades les necessitats reals actuals, coincidint amb l’obertura del Casal per a joves situat a l’antic mercat de la Pelegrina,  l’equip de govern ha decidit obrir els caps de setmana la pista de l’escola Pau Boada a partir del mes de setembre de 2018. Ramon Zaballa ha subratllat que aquesta obertura és experimental i, per tant, provisional “caldrà analitzar com evoluciona l’ús i si aquest és compatible amb el funcionament ordinari del centre educatiu. L’obertura comportarà també la contractació de persones encarregades de la dinamització de les activitats i del control de les instal·lacions”.

La pista està coberta i disposa de porteries de bàsquet abatibles, pistes de handbol i futbol sala. També disposa de graderies, focus i una entrada independent al centre escolar que facilita el seu ús. Ramon Zaballa ha agraït especialment la col·laboració i la complicitat de la direcció de l’Escola Pau Boada, perquè fan possible aquesta iniciativa tan positiva per al barri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.