Amb la inversió disponible, Romero prioritzarà un Pla Integral de Barris, un programa que prenent com a model la Llei de Barris, analitzarà in situ la seva situació i incorporarà tots els aspectes a tenir en compte, des del manteniment als serveis a les persones. 

20190521_175017.jpg

El candidat del PSC de Vilafranca, FranCisco Romero, ha explicat les primeres mesures que emprendrà des de l’Ajuntament si és escollit Alcalde de Vilafranca. El socialista prioritzarà pel que fa a la inversió disponible, un Pla Integral per a tots els barris que incorpori des dels aspectes de manteniment, als serveis a les persones. Romero ha explicat que seria un programa que prendria com a model la llei de barris “així s’analitzarà in situ, barri a barri, la seva situació i les necessitats de manera integral i ho acompanyarem d’un pressupost que ens permeti desenvolupar aquestes microactuacions a tots els barris de Vilafranca” Romero apuntava que aquesta nova visió de cuidar els barris “tindrà un impacte fins i tot en la manera d’organitzar l’Ajuntament i en com plantegem la inversión pública”. En l’aspecte més social, Romero manifesta que aquesta és una bona manera de poder assegurar que tothom surt de la crisi amb igualtat d’oportunitats “aquesta organització ens permetrà ajudar a moltes famílies que han perdut poder adquisitiu, plantejant actuacions que els afavoreixin com plans d’ocupació. També ens permetrà detectar, per exemple, la soledat de la gent gran o si hi ha segregació a les escoles etc…”. És així com es reforçaran les polítiques socials i d’educació i els plans ocupacionals des dels barris.

Un altre de les mesures que Romero posarà en marxa, si guanya l’alcaldia, serà el recolzament a les entitats de Vilafranca. El socialista assegura que durant els anys de la crisi, les entitats han hagut d’aparcar alguns dels seus projectes i considera que ara és ja el moment de tornar a fer convocatòries públiques per ajudar-les a tirar-los endavant. Romero exposava que “en alguns àmbits les entitats arriben allà on l’Ajuntament no arriba i hem d’esdevenir facilitadors d’aquestes activitats”.

FranCisco Romero ha manifestat la seva intenció de reunir-se amb el govern de Pedro Sánchez per tal d’acordar la parada de trens regionals a Vilafranca. Romero ha recordat la bona relació que manté amb la nova presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet “que ens ha acompanyat moltes vegades a Vilafranca i coneix la realitat de la ciutat i la necessitat de la parada de regionals com a una oportunitat económica i social”.

Finalment un altre de les mesures que tirarà endavant serà un programa transversal d’energies renovables i de canvi climàtic que impliqui les grans àrees de gestió municipal com l’Urbanisme i la promoció de la ciutat.

 

Vilafranca del Penedès  21 de maig de 2019

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.